Videomarketing boost je event

Videomarketing boost je event

Wil je je ticketverkoop boosten? Ga dan voluit voor videomarketing. Je krijgt er meer likes door op social media, je event wordt bekender en, misschien nog het belangrijkste, je verkoopt ook gewoon meer tickets.  

 

Video marketing kan een enorme ondersteunende factor zijn voor jouw social media campagnes. Daar weten de marketeers van de online ticketingtool BookingAPP alles van. Uit het krachtige dashboard van hun eigen ticketing software, hun ervaring en Google Analytics haalden ze enkele interessante statistieken:

  • je hebt 96% meer kans dat een lezer doorklikt in een e-mail of op een website als deze een video of een animatie bevat ·       video wordt op sociale media tot 60% beter bekeken dan tekst en mensen klikken 96% sneller door als je post een video bevat
  • 60% van de surfers geeft de voorkeur aan video boven tekst
  • video wordt door Google 53x beter geïndexeerd dan tekst
  • Google Adwords & Facebook campagnes converteren in de regel 10 tot 15% beter als op de landingspagina goede en onderscheidende video content wordt getoond  

Het evenement 'Disco Boodschappen' is een mooi voorbeeld van goede videomarketing. Het was in enkele minuten uitverkocht en de video werd op een paar dagen tijd door meer dan 10.000 mensen bekeken. In dit geval hielp de video om het verschil te maken. Hij werd massaal gedeeld en was een van de belangrijke triggers om tickets te kopen.  

 

 

Meten is weten

Het BookingAPP dashboard integreert naadloos met Google Analytics. Door de cijfers van beide bronnen te combineren, volg je eenvoudig het bereik van je video en kan je ook afleiden hoeveel effectieve ticketverkoop de video je oplevert.  

 

Naast social marketing via Facebook, Twitter, LinkedIn of Instagram ondersteunen de marketeers van BookingAPP ook andere vormen van advertising zoals radio en tv-campagnes, nieuwsbrieven, Google Adwords, ... Ze begeleiden en ondersteunen organisatoren om een zo efficiënt mogelijke marketingmix in te zetten. Ben je klant, dan is die ondersteuning bovendien gratis. "Op die manier verkoop je meer tickets voor een lagere advertentiekost per ticket. En als YouTube-specialist kunnen we je zelfs helpen om met onze eigen video professionals goede videocontent te produceren die bij je doelgroep aansluit", vertelt Julien Lacunes van BookingAPP.  

www.bookingapp.nl
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

InviteDesk en Halito! bundelen krachten

InviteDesk en Halito! bundelen krachten

Fletcher Hotels kiest met 50+ eventlocaties voor eventplanner.net

Fletcher Hotels kiest met 50+ eventlocaties voor eventplanner.net

Nieuw: beveilig je eventplanner.net account met 2FA ?

Nieuw: beveilig je eventplanner.net account met 2FA ?

Advertenties