Eventlocatie Badboot zinktEventlocatie Badboot zinkt

In Antwerpen is de Badboot, een drijvende eventlocatie met openluchtzwembad, gezonken. Het schip maakte water, waarna het afbrak en zonk.

 

De brandweer kwam massaal ter plaatse om het gevaarte drijvend te houden en eventuele schade zoveel mogelijk te beperken. Na ongeveer een halfuur was het hele zwembad en de partytent in het Kattendijkdok verdwenen. Over de oorzaak van het zinken is nog niets bekend, verder onderzoek zal daar duidelijkheid over moeten brengen.

Volgens de brandweer maakte de Badboot zeer snel water, wat ook te zien is op beelden op Twitter. Het achterste gedeelte zelf blijft drijven en is gered. "We focussen ons nu op de rest van het schip, maar de situatie is ernstig", zegt woordvoerder Bert Brugghemans van de Antwerpse brandweer. Het zwembad maakt integraal deel uit van het schip, maar brak allicht af onder het gewicht van het instromende water uit het dok. Er is geen sprake van gewonden.

 

De Badboot bevond zich sinds de zomer van 2012 op het Antwerpse Eilandje en was bij mooi weer een populaire ontspanningsplaats. Het drijvende openluchtzwembad gaf de bezoekers de illusie, dat ze in het water van de dokken aan het zwemmen waren. De rand van het zwembad bevond zich immers maar net boven de waterlijn. Tot vorig jaar werd de Badboot tijdens wintermaanden ook nog omgetoverd tot een ijspiste. Tussendoor werd het schip, waar ook een restaurant in gevestigd was, voor allerlei evenementen gebruikt.

 

Bron: De Morgen 18/09 via License2Publish, VTM - 19-09-2015

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Ook zonder diploma kun je een goede eventplanner zijnOok zonder diploma kun je een goede eventplanner zijn
Sterke start voor Studio 3 bij AEDSterke start voor Studio 3 bij AED
Event-tech nieuws van op ISE 2017Event-tech nieuws van op ISE 2017
Advertenties

In de kijker

Event 17

Event 17

Een frisse nieuwe website voor Event 17.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Wednesday
Meer weer

Vacatures

 1. 12-01Hulpkok banketten
  Faculty Club
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 11-01Junior Sales
  The Fungroup bvba
  Limburg
 3. 10-01Assistent Hofmeester
  Faculty Club
  Vlaams-Brabant [+Brussel]