Eventlocatie Badboot zinktEventlocatie Badboot zinkt

In Antwerpen is de Badboot, een drijvende eventlocatie met openluchtzwembad, gezonken. Het schip maakte water, waarna het afbrak en zonk.

 

De brandweer kwam massaal ter plaatse om het gevaarte drijvend te houden en eventuele schade zoveel mogelijk te beperken. Na ongeveer een halfuur was het hele zwembad en de partytent in het Kattendijkdok verdwenen. Over de oorzaak van het zinken is nog niets bekend, verder onderzoek zal daar duidelijkheid over moeten brengen.

Volgens de brandweer maakte de Badboot zeer snel water, wat ook te zien is op beelden op Twitter. Het achterste gedeelte zelf blijft drijven en is gered. "We focussen ons nu op de rest van het schip, maar de situatie is ernstig", zegt woordvoerder Bert Brugghemans van de Antwerpse brandweer. Het zwembad maakt integraal deel uit van het schip, maar brak allicht af onder het gewicht van het instromende water uit het dok. Er is geen sprake van gewonden.

 

De Badboot bevond zich sinds de zomer van 2012 op het Antwerpse Eilandje en was bij mooi weer een populaire ontspanningsplaats. Het drijvende openluchtzwembad gaf de bezoekers de illusie, dat ze in het water van de dokken aan het zwemmen waren. De rand van het zwembad bevond zich immers maar net boven de waterlijn. Tot vorig jaar werd de Badboot tijdens wintermaanden ook nog omgetoverd tot een ijspiste. Tussendoor werd het schip, waar ook een restaurant in gevestigd was, voor allerlei evenementen gebruikt.

 

Bron: De Morgen 18/09 via License2Publish, VTM - 19-09-2015

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

TIP! - 8 e-mailmarketing tips voor eventsTIP! - 8 e-mailmarketing tips voor events
Waarom je NIET achter de 'Next Best Thing' in trends voor evenementen aan moetWaarom je NIET achter de 'Next Best Thing' in trends voor evenementen aan moet
Zo gaan ervaren sprekers om met spreekangstZo gaan ervaren sprekers om met spreekangst
Advertenties

In de kijker

Event 17

Event 17

Nieuwe award: Beste Idee Award tijdens tweede beursdag van Event 17

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Sunday
Meer weer

Vacatures

 1. 23-02Assistent Projectleider
  Van Ham Tenten & Podia bv
  Noord-Brabant
 2. 23-02Tenten- en Podiabouwer
  Van Ham Tenten & Podia bv
  Noord-Brabant
 3. 23-02Tenten- en Podiabouwer met CE- Rijbewijs
  Van Ham Tenten & Podia bv
  Noord-Brabant