Twitter lacht met Pukkelpopcontroles politie op Social Media

Twitter lacht met Pukkelpopcontroles politie op Social Media

De politie zet tijdens Pukkelpop zes mensen in die op sociale media speuren naar vechtersbazen, dealers en zelfs terroristen. Een primeur in België. Intussen doen socialemediagebruikers er alles aan om dat systeem in de war te sturen.

 

"In België wordt Pukkelpop de eerste test van dit systeem", vertelt korpschef PhilipPirard in Het Belang Van Limburg. De politie zet tijdens Pukkelpop zes mensen in die onafgebroken computerschermen zullen volgen. Ze krijgen hulp van het Nederlandse monitoringtool 'Twitcident', dat onder meer een aanslag op de koninklijke familie in Nederland kon voorkomen. Daarmee willen ze in Hasselt onder meer dealers, vechtersbazen maar ook extreem weer, verkeersproblemen of zelfs terroristen te snel af zijn.

 

De tool screent op bepaalde verdachte woorden, zoals 'joint'. "Zo zitten er een paar duizend woorden opgeslagen, zelfs met spelfouten zoals mensen ze echt gebruiken", legt Sjors van den Dries van Crowdsense uit. "Dat levert dan een reeks gevallen op. Dan komt het erop aan de selectie door te voeren."

 

"We monitoren 'open sociale media', zoals Facebook, You­Tube, Instagram en Twitter", zeggen politiemannen Philip Pirard en Rohnny Biets. "Voor ons komt het er niet meteen op aan mensen te pakken maar wel het festival te beveiligen. Met alle info die we hier binnenkrijgen, kunnen we ook aan de organisatie tips geven die ze dan via haar lichtkranten kan verspreiden. Bovendien kunnen we in geen tijd onze ploegen uitsturen."

 

Twitter doet duit in het zakje

Intussen is het nieuws op de geviseerde sociale media een eigen leven gaan leiden. Een aantal twitteraars probeert het systeem in de war te sturen door speelse verwijzingen naar drugs of geweld te posten om zo de screening voor de politie te bemoeilijken.

 

Bron: De Standaard 19/08 via License2Publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Bene-events
Coronaproof Teambuilding
Bene-events|
25 February 2021

Hier even wat leuk nieuws als je op zoek bent naar wat ontspanning in dit nare Corona-tijdperk. Bij Escape 2300 kan je op een zeer originele manier Turnhout ontdekken. Je hebt de keuze uit 2 leuke Escape wandelingen, zodat de stap om nog eens af te spreken met vrienden, vriendinnen, collega's of familie sneller kan gezet worden.


Je kan een keuze maken ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Een all-in one partner voor je online-event-boxen? Grunewald.box!

Een all-in one partner voor je online-event-boxen? Grunewald.box!

Nieuw initiatief nodigt noodlijdende eventsector uit voor gratis digitale marketing opleiding

Nieuw initiatief nodigt noodlijdende eventsector uit voor gratis digitale marketing opleiding

Met deze argumenten krijg je (meer) budget voor jouw online events

Met deze argumenten krijg je (meer) budget voor jouw online events

Advertenties