Eerste jeton voor blinden en slechtzienden op evenementen

Eerste jeton voor blinden en slechtzienden op evenementen

Jetonproducent B-token heeft een nieuw product voor evenementen klaar dat specifiek bedoeld is voor blinden en slechtzienden. De 'braille token' met brailletekens, grote cijfers en felle kleuren is volgens het bedrijf een wereldprimeur.

 

De eerste exemplaren werden donderdag overhandigd aan de organisatie Blindenzorg Licht en Liefde in Varsenare, maar de jetons worden meteen ook wereldwijd gelanceerd in de zestig landen waar B-token actief is.
 
Volgens algemeen directeur Nathalie Breugelmans dateert het idee van de braille token van zowat een half jaar geleden. "We zijn een bedrijf dat sterk is gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen, met bijvoorbeeld ecologische en houten jetons en het opnieuw verwerken van oude jetons", zegt ze. "Maar we denken ook graag na over hoe we bepaalde groepen kunnen helpen en dat bracht ons tot de blinden en slechtzienden. We vroegen aan Blindenzorg Licht en Liefde hoe we specifiek voor hen een product konden maken."

 

Het resultaat is een assortiment van vier soorten jetons geworden waarbij op elke soort een groot cijfer staat, telkens in een andere, felle kleur (1 = geel, 2 = rood, 5 = blauw en 10 = geel). Aan de ene zijde van de jeton staat het cijfer in braille, aan de andere in reliëf. Zo kunnen zowel blinden als slechtzienden die geen braille kunnen lezen vlot achterhalen welke soort ze in de hand hebben. Naast het standaardassortiment kunnen de jetons ook op maat gemaakt worden, bijvoorbeeld met de namen van dranken erop.

 

Voor concrete toepassingen wordt in de eerste plaats naar festivals en soortgelijke evenementen gekeken. Vooral in de Verenigde Staten is er volgens B-token al veel interesse. "Daar zijn ze enorm bezig met 'charity' en evenementen voor blinden", stelt Breugelmans.

Bron: GVA 30/07 via License2Publish

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures