Expo Milano: Hoe breng je technologische innovaties tot leven?

Expo Milano: Hoe breng je technologische innovaties tot leven?

Nog tot 31 oktober staat in het Italiaanse Milaan het Belgische paviljoen op de grootse Expo Milano, waar deelnemers samenkomen rond het prangende thema 'Feeding the planet, energy for life'. Het Belgische paviljoen zoomt in op nationale identiteit, duurzaamheid en technologische innovatie in ons land. Met creatieve visuele oplossingen geeft Novid de wereld een duidelijke kijk op duurzame innovatie van eigen bodem.

 

Technologische innovaties zijn vaak complex en dus moeilijk te communiceren richting een breder, niet gespecialiseerd publiek. Niettemin in het succes van innovaties sterk afhankelijk van de 'kritische massa', een draagvlak dat breder is dan enkel de ingewijde techneuten. Om ideeën ingang te doen vinden bij beleidsmakers, investeerders en technologie-fanaten zet het Belgische paviljoen sterk in op beeld. Door mensen te tonen wat de technologie kan wordt niet alleen begrip gestimuleerd, maar ook enthousiasme en beleving. Op die manier leiden creatieve beelden tot effectievere communicatie.  

 

Novid werd door de Belgische afvaardiging gekozen als visuele partner voor dit ambitieuze project. En daar zijn ze best fier op: "Het Belgisch Paviljoen toont waartoe ons land in staat is", zegt Wouter Van Beirendonck, zaakvoerder. "Daar wilden wij graag bij zijn. Innovatie en duurzaamheid zijn overigens ook thema's die ons sterk aanspreken, en waar we persoonlijk bij betrokken zijn."  

 

Omdat het paviljoen sterk inzet op innovatie, pakt Novid zelf ook uit met enkele vernieuwende visuele oplossingen die de juiste beleving scheppen. "Via kleine touchscreen-schermen worden bezoekers wegwijs gemaakt in het Belgische paviljoen", zegt Wouter. "Via het startscherm kunnen ze één van de in de kijker gezette thema's selecteren: eten, agricultuur enzovoort. Vervolgens kan de bezoeker filmpjes afspelen die duidelijk maken wat je in het paviljoen kunt terugvinden."

 

Duidelijkheid en informatie zijn één aspect, maar er is natuurlijk ook nog de belevingscomponent. Ook daar biedt Novid een technologisch extraatje. In de kelder van het Belgisch Paviljoen werden twee laserprojectoren geplaatst die beelden op glas weergeven, strategisch aangevuld met beeldschermen en totems om tekst en beeldmateriaal over bepaalde thema’s extra te doen opvallen. "Bij elk beeldscherm hoort bovendien een mini-pc die alle schermen via één netwerk efficiënt met de centrale aansturing verbindt", licht Wouter toe.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures