Belgische ondernemers ontwikkelen app die veiligheid festivalgangers verhoogt

Belgische ondernemers ontwikkelen app die veiligheid festivalgangers verhoogt

Twee Belgische ondernemers hebben een app ontwikkeld waarmee het mogelijk is om festivalgangers te informeren over bijvoorbeeld een gewijzigde weersituatie en instructies in geval van een noodsituatie.

 

Met Showbase 2.0 kunnen de organisatoren van festivals zelf kiezen welke modules in de app worden geactiveerd en welke informatie de festivalganger kan raadplegen.

 

Om de veiligheid op het festival te verhogen, werd ook een emergency-module voorzien, waarmee de organisatoren in noodsituaties berichten kunnen pushen naar de smartphone van de aanwezigen om hen zo onmiddellijk op de hoogte te brengen van de situatie en concrete instructies te geven. Op voorwaarde dat het datanetwerk bereikbaar blijft natuurlijk.

 

De organisatie beschikt ook over data met betrekking tot de locaties van de festivalbezoekers, aldus Stef Van Looveren en Kai De Sutter, die de app ontwikkelden.

 

In België doen onder andere al de Lokerse Feesten, de Brussels Jazz Marathon en de Antwerp 10 miles beroep op de mobiele applicatie.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures