Kassa met 80.000 euro verdwijnt op festival, headliners haken af

Kassa met 80.000 euro verdwijnt op festival, headliners haken af

Eurorock, een festival in het Limburgse Neerpelt (B), is zaterdag een tijdlang stilgelegd nadat al het geld uit de kassa - ongeveer 80.000 euro - was verdwenen. Dat schrijft Het Nieuwsblad op zondag.

 

Groepen die nog betaald moesten worden, zoals headliners Front 242 en Praga Khan, haakten daarop af. Bovendien moest de organisator nog met hartproblemen worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

 

Even stilgelegd

De organisatie moest het festival rond 13 uur even stilleggen. "We hebben aan het publiek duidelijk moeten maken dat er een aantal praktische problemen waren", zegt woordvoerder Bernard Van Isacker. Toch ging het festival nadien gewoon door, zij het met vrijwilligers.

 

"Het festival gaat inderdaad gewoon door. Maar wij draaien nu volledig op vrijwilligers. De organisatoren zijn er niet en zowel de medewerkers als de bands weten niet of ze hun geld zullen krijgen", vertelt hij. "Het cash geld voor de bands lag in een opslagruimte. Toen de organisator vanmorgen ging kijken bleek het verdwenen te zijn. Niemand weet voorlopig of hij betaald wordt. Over geldkwesties kan ik mij niet uitspreken. Dat moet later met de organisatoren besproken worden. Organisator Rudi Donckers werd vanmorgen opgenomen in het ziekenhuis met hartproblemen."

 

Verschillende bands speelden wel hun set. "Uit respect voor de new wave scene zouden ze bereid zijn te spelen."

 

Volgens de organisatie heeft de politie een proces-verbaal opgemaakt na het verdwijnen van de geldsom uit de kassa, die in een opslagruimte lag.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures