1.000 nieuwe parkeerplaatsen voor AED Studios

1.000 nieuwe parkeerplaatsen voor AED Studios

In het najaar van 2015 krijgt tv- en eventlocatie AED Studios een extra parking voor 1.000 wagens en een nieuwe hoofdingang en voorgevel. Dat op het 20.000 vierkante meter grootte terrein waar tot voor kort de oude Sobemi fabriek stond.

 

Shetron-Sobemi legde eind 2012 de boeken neer. Huidige eigenaar AED Studios NV verwierf het bedrijfsterrein in 2013 na het faillissement van Alfacam. De afbraak van de oude fabriek nam bijna een jaar in beslag. Na het verwijderen van leidingen, kabels, productiemachines en glasramen werd de hele binnenzijde van het gebouw ontmanteld. Nu is de voorgevel aan de beurt en deze ingreep zal de hele site een ander aanzicht bezorgen. AED group wil met de investering van 1.5 miljoen euro voor de afbraak van de oude fabriek de verdere expansie van het mediacomplex ondersteunen.

 

Evenementen

Dit jaar mocht AED Studios reeds een aantal belangrijke televisieproducties ontvangen in Lint, waaronder de MIA's, De Gouden Schoen, So You Think You Can Dance, Sing That Song en Belgium’s Got Talent. Er werd een Franse film gedraaid en er vonden er een aantal grote evenementen plaats van bedrijven en verenigingen. Op de jaarplanning staan onder meer de opnames van de nieuwe FC De Kampioenen-film en de trainingen van de artiesten van Dragone voor een nieuwe internationale show. De beschikbare kantoorruimtes zijn volledig ingevuld. In het nieuwe gedeelte zal eveneens eind 2015 het eerste audiovisuele museum ter wereld openen.  

 

Glenn Roggeman, CEO van de AED group, wil de site alle kansen geven om zich verder te ontplooien tot één van de belangrijkste mediabedrijven in Europa. "Er werd nooit eerder een grote box office film in België opgenomen. Nochtans beschikken wij over alle faciliteiten om een dergelijke productie te ontvangen. Ik geloof in de toekomst van de entertainment industrie, en ons land kan daar een rol van betekenis in spelen. De afbraak van de oude fabriek en de aanleg van de nieuwe parking, voorgevel en hoofdingang, gaat AED Studios alvast de uitstraling geven die een dergelijk complex verdient."

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Weer

  • Vandaag
  • Morgen
  • Sunday
Meer weer

Vacatures