Events verbieden selfiestick

Events verbieden selfiestick

Na Britse en Amerikaanse festivals doen nu ook de grote Nederlandse festivals de selfiestick in de ban. "Het zijn stokjes waarmee je iemand kan verwonden", zegt Jan Smeets, festivaldirecteur van Pinkpop. "En het belemmert het uitzicht van de mensen die erachter staan." Ook Lowlands verbiedt de stok waarop een smartphone gemonteerd kan worden.

 

De organisatoren van Lowlands en Pinkpop verbieden de selfiesticks omdat ze een gevaar opleveren voor de bezoekers. Daarnaast belemmeren ze het zicht, meldt de NOS. Ook Down The Rabbit Hole, PITCH en North Sea Jazz zien de sticks liever niet op hun festivals.

 

Het Amerikaanse Lollapalooza laat dan weer weten dat het gebruik van 'GoPro-toebehoren zoals stokken, selfiesticks en monopods' niet toegestaan is. Coachella heeft de selfiestick eveneens op de lijst met verboden items gezet.

 

Veel musea liepen voorop in het verbod op de selfiestick. Uit angst voor beschadigingen aan de kunstwerken, maar ook om ervoor te zorgen dat andere bezoekers niet gehinderd worden.

Bron: HLN 30/03 via License2Publish

Schrijf een comment

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

  • Vandaag
  • Morgen
  • Sunday
Meer weer

Vacatures