Bedrijfsuitjes dan toch belast?

Bedrijfsuitjes dan toch belast?

De WKR-regeling in Nederland begint steeds meer op een slechte tv-soap te lijken. "De Belastingdienst draait bedrijfsfeestjes buiten de deur dan toch de nek om door ze zwaar te belasten", dat schrijft de Telegraaf vandaag.

 

De krant schrijft verder dat fiscalisten en de horecabranche vrezen dat naar aanleiding van de meest recente uitleg van de werkkostenregeling (WKR) door de Belastingdienst bedrijfsfeesten dan toch zwaar belast zullen worden. "De fiscus ziet eten en drinken op personeelsuitjes namelijk sinds 1 januari ook als belaste werkkosten, waarover in veel gevallen 80% belasting moet worden betaald."

 

Bedrijven en fiscalisten keken uit naar duidelijkheid of deze consumpties belast of vrijgesteld waren onder de wkr. Nederlands staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) en de Belastingdienst wisselden daarover de laatste maanden wel eens vaker in het verleden. Zo leek het recent nog dat de WKR versoepelt zou worden voor personeelsfeesten op locatie naar aanleiding van uitspraken van de Belastingsdienst. Ook Eric Wiebes stelde in Oktober 2014 aan de Tweede Kamer dat hapjes en drankjes bij bedrijfsuitjes 'in de regel' zijn vrijgesteld, maar in december schreef hij dan weer in een brief aan de Eerste Kamer compleet het tegenovergestelde: toch belast.

 

Voor de eventsector is het belangrijk dat er zo snel mogelijk en definitief uitsluitsel komt in het gekibbel. Zonder duidelijkheid staan veel bedrijven immers op de rem. 

 

Belangrijk! Check voor jouw specifieke evenementen dus steeds af met je accountant.

Bron: Telegraaf

Schrijf een comment

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

  • Vandaag
  • Morgen
  • Monday
Meer weer

Vacatures