Zakentoerisme 'big business' in VlaanderenZakentoerisme 'big business' in Vlaanderen

De industrie van meetings en congressen levert jaarlijks een bijdrage van 1,41 miljard euro aan de Vlaamse economie. Ze heeft het potentieel om een belangrijke stuwkracht te zijn voor het toerisme in Vlaanderen. Dat blijkt uit onderzoek van Toerisme Vlaanderen.


In 2012 vonden in Vlaanderen 116.600 meetings, meetcentives en congressen plaats, waarvan het merendeel in de kunststeden. De Vlaamse regio's ontvangen 32,6 procent van alle meetings en de kust 3,5 procent.

 

Binnen de kunststeden neemt Brussel het grootste aandeel voor zijn rekening met 40.000 meetings. Op de tweede plaats staat Antwerpen met 21.500 meetings, gevolgd door Gent (5.000), Leuven (3.500), Brugge (3.000) en Mechelen (1.500). Binnen de Vlaamse regio’s ontvangt de Groene Gordel, rond Brussel, het grootste aandeel van de meetings (31.000).

 

Een organisator van een bijeenkomst in Vlaanderen geeft gemiddeld 1.800 euro uit voor een eendaagse meeting en 13.000 euro voor een meerdaagse.

 

Toch benadrukt Toerisme Vlaanderen dat het potentieel van Vlaanderen op dit moment nog onvoldoende benut wordt. "Indien Vlaanderen in 2020 een internationale topbestemming wil zijn voor meetings, meetcentives en congressen, zijn er acties nodig op drie fronten: een nieuwe strategie m.b.t. meetings en congressen, een infrastructuurimpuls in bestemmingen met internationaal meetingpotentieel en een professionalisering van de Vlaamse meetingindustrie."

Bron: GVA 02/12 via License2Publish - 10-12-2014

Comments

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Hoe zorg je dat je bezoekers eventfoto's op Instagram posten?Hoe zorg je dat je bezoekers eventfoto's op Instagram posten?
Hoe je evenement promoten ondanks nieuwe beperkingen op Facebook?Hoe je evenement promoten ondanks nieuwe beperkingen op Facebook?
5 spectaculaire locaties voor jouw event-tent5 spectaculaire locaties voor jouw event-tent
Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Wednesday
Meer weer

Vacatures

 1. 22-04Sales Manager eventplanner.be - België
  Pink Minds Media
  Antwerpen
 2. 19-04Accountmanager
  VideoCrew bvba
  Antwerpen
 3. 18-04Office Assistent
  PresTop Rental
  Noord-Brabant