Arenberg, the place to 'bee'

Arenberg, the place to 'bee'

Bijen zijn onmisbaar voor een goede bestuiving van bomen, planten, fruit en groenten. Door ze een nestplaats te geven worden de bijen geholpen in hun belangrijke werk. Bij de Arenberg in Antwerpen steken ze deze nuttige beestjes alvast een handje toe.

 

Sinds april 2013 hebben ongeveer 50.000 bijtjes hun intrek genomen in de bijenkasten op het dak van de Arenbergschouwburg. Het ging lange tijd slecht met de bijenpopulatie, maar bijen houden in de stad is uitgegroeid tot een echte trend. Ook de Arenberg draagt graag haar steentje bij aan een groener Antwerpen. Met hulp van de stadsimker Micha de Herdt geven ze de bijen een veilige thuis.

 

Een schoon uitzicht over de binnenstad hebben ze alvast en ook aan planten en bloemen ontbreekt het de bijen niet. Naast de vele parken en tuintjes in de stad, zijn er planten op het sedumdak geplaatst. Zo kunnen de bijen in hartenlust werken aan die lekkere honing. En daar kan iedereen van meegenieten! Want in De Serre, het festivalcafé van de Arenberg, kan je proeven van (h)eerlijke gerechten die onder andere bereid zijn met de honing van het dak. Bovendien kan je ook thuis genieten van de Arenberghoning, want je kan deze kopen in de ticketbalie voor slechts 5,5 euro.

 

De Arenbergschouwburg is echter niet alleen the-place-to-be voor bijen, het is ook een originele locatie voor bedrijfsevenementen.

Schrijf een comment

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

  • Vandaag
  • Morgen
  • Wednesday
Meer weer

Vacatures