Antwerpse ROI-methodologie voor publieksevenementenAntwerpse ROI-methodologie voor publieksevenementen

In het kader van het wetenschappelijk onderzoek aan de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen gaat de hogeschool de uitdaging aan om een ROI-methodologie voor publieksevenementen te ontwikkelen.

 

Het onderzoeksteam is de uitdaging aangegaan om een methodologie te ontwikkelen om de ROI (return on investment) voor publieksevenementen voor de Vlaamse steden en gemeenten zelf in kaart te brengen. Dit evaluatiemodel zal het mogelijk maken om de impact van elk publieksevenement georganiseerd in deze steden en gemeenten snel en eenvoudig te meten opdat benchmarking en het verder optimaliseren van het lokaal evenementenbeleid mogelijk wordt.

 

Overtuigd van de meerwaarde van de onderzoeksresultaten hebben de onderzoekers een eerste online onderzoek gelanceerd bij een representatief panel van 1.000 Vlamingen i.s.m. projectpartner iVOX. Tegelijkertijd werd er ook een online bevraging bij meer dan 100 lokale autoriteiten in Vlaanderen uitgestuurd. Benieuwd of de meningen van de inwoners van de verschillende Vlaamse steden en gemeenten erg afwijken of net sterk correleren met de visies van de vertegenwoordigers van deze inwoners...

 

Omdat het een korte vragenlijst betreft, hopen de onderzoekers op een grote respons. De mening van de (mede)verantwoordelijken van de evenementen in Vlaamse steden en gemeenten is immers zeer belangrijk voor het onderzoek. Omdat het werkveld meermaals aangegeven heeft dat er een grote behoefte bestaat aan meer overleg met en communicatie tussen de lokale evenementendiensten op Vlaams niveau, hebben de onderzoekers een online overlegplatform (besloten Facebook groep) voor evenementenverantwoordelijken van Vlaamse steden en gemeenten opgericht.


www.roivoorpublieksevenementen.be

21-11-2014

Comments

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Wat als je evenement uit elkaar valt?Wat als je evenement uit elkaar valt?
Indrukwekkend event: Storytelling op je bord!?Indrukwekkend event: Storytelling op je bord!?
Veilig en spectaculair vuurwerk bij 7theaven, ook voor particulierenVeilig en spectaculair vuurwerk bij 7theaven, ook voor particulieren
Advertenties

In de kijker

Nekkerhal

Nekkerhal

Ontdek de nieuwe blackboxruimte in Nekkerhal.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Sunday
Meer weer

Vacatures

 1. 13-12International Sales Manager
  MTD Nederland bv
  Noord-Brabant
 2. 11-12Business Development Manager België
  Via Futura bvba
  Antwerpen
 3. 11-12Business Development Manager Nederland
  Via Futura bvba
  Utrecht