Camerabewaking op events wordt onmisbaar

Camerabewaking op events wordt onmisbaar

Camerabewaking op evenementen wordt steeds belangrijker. De mobiele camera's zijn niet enkel handig voor observaties, maar bieden ook een extra motivatie in de aanvraag van vergunningen.  

 

"Wij raden aan organisatoren ook steeds aan om de camerabewaking reeds vanaf de opbouw van het evenement te laten installeren tot na de afbraak omdat er ook dan vele waardevolle voorwerpen aanwezig zijn. Een bijkomend voordeel is dat er een TimeLaps kan gemaakt worden van de opbouw en afbraak, wat weer leuk is voor de video montage", aldus Tim Van Bruyssel van specialist DMXRent.

 

Of het nu een kerstmarkt, opendeur, beursstand, fuif of festival is. Er is jammer genoeg altijd kans op diefstal of vandalisme.    Camera's werken sterk ontradend en gebeurt er toch iets dan heb je het nodige bewijsmateriaal.  

 

DMXRent heeft verschillende wagens die uitgerust zijn met 4 HD PTZ Camera's (Pan, Tilt & Zoom) gemonteerd op een 10 meter hoge mast. "Deze kunnen ingezet worden om grote oppervlaktes te bewaken zowel binnen als buiten. We hebben ook de nodige losse camera's welke eenvoudig kunnen bevestigd worden aan bestaande lichtmasten, stellingen, balken, Alu Tenten, ... Al onze camera's maken gebruik van een IP netwerk zodat beelden over grote afstanden verstuurd kunnen worden zonder kwaliteitsverlies. Hiervoor gebruiken we gewone bekabeling (FTP/Fiber), maar het kan ook draadloos wat handig is op slecht bereikbare plaatsen. Het IP netwerk kan bovendien ook redundant opgebouwd worden zodat er bij een kabel onderbreking toch geen probleem ontstaat."    

 

De mogelijkheden met het netwerk van DMXRent zijn, met snelheden van 100Mbit tot 10Gbit, haast onbeperkt. "Daardoor zijn er niet enkel de camera's op mogelijk, maar ook andere toepassingen zoals lichtkranten, computers, kassa's, VoIP telefoons, publieke wifi, videostreams, ...      

 

Mobiel datacenter

"Ons mobiel datacenter is voorzien van de nodige opslag voor o.a. de beelden van de verschillende camera's maar kan ook gebruikt worden voor het draaien van tijdelijke virtuele servers op Windows of Linux. Het datacenter is uitgerust met opslag, verschillende servers, airco, alarm, noodstroombatterijen en een noodstroomgenerator zodat het enkel dagen volledig onafhankelijk kan draaien."  

 

Het mobiele NOC (Network operations center) is uitgerust met verschillende schermen en zorgt voor zowel de monitoring van de camera's als het volledige IP netwerk. "Daarnaast kunnen we aan externe securityfirma's en politiediensten ook elk een eigen scherm geven waar zowel de opgenomen als ook live beelden kunnen opgevraagd worden."

 

DMXRent zorgt niet enkel voor de nodige hardware maar geeft ook advies en de nodige formulieren voor aanvraag bij de Privacy Commissie. Tijdens het evenement zorgt het verhuurbedrijf dat steeds 24/24u een technieker aanwezig is.  

www.dmxrent.be

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures