Terug naar school met het event technologie-certificaatTerug naar school met het event technologie-certificaat

Gemiddeld plannen professionele eventplanners vijf tot negen events per jaar. Ongeacht de omvang van een event, zijn we het er allemaal wel over eens dat professionele eventplanners hun handen vol hebben. Van het opzetten van de registratie tot het uitzoeken van de sprekers en het vinden van de juiste locatie: het kost veel tijd om een event te plannen en vooral om het goed te plannen.

 

Professionele eventplanners maken al meer dan 10 jaar gebruik van technologische oplossingen om hun events te plannen; veel planners zijn pas de afgelopen paar jaar gebruik gaan maken van een complete eventmanagement-oplossing. De branche is zich eindelijk bewust van de impact die technologie kan hebben op events op vlak van efficiëntie, organisatie en in het algemeen een betere beleving van de gebruikers. Het probleem is dat hoewel steeds meer professionals investeren in technologie, veel van hen niet weten hoe ze hier optimaal gebruik van kunnen maken.

 

Daarom hebben de mensen van etouches een certificeringsprogramma ontwikkeld dat etouches University heet. Het is gratis voor alle gebruikers van etouches, het kan online worden gevolgd en het bevat vijf verschillende programma's voor elk type gebruiker. Zodra je je hebt aangemeld heb je 30 tot 90 dagen om de cursus te voltooien, al naar gelang het programma dat je koos. Er rekening mee houdend dat eventplanners bepaalde vaardigheden moeten hebben om te kunnen slagen en dat klanten hun kennis van de software willen verbreden, wilde etouches ze bieden wat ze zoeken.

 

etouches is niet de enige aanbieder van event-technologie die een dergelijk programma aanbieden. Meer aanbieders hebben trainings- en certificeringsprogramma's voor hun gebruikers, omdat ze snappen dat de klant de software wil begrijpen. Het is essentieel dat meer eventplanners de kansen die voor hen liggen gaan gebruiken. Uiteindelijk zal het je alleen maar ten goede komen.

 

Hebben we je nog steeds niet kunnen overtuigen om een certificaat te halen op het gebied van event-technologie? Hier volgen nog een paar redenen om dit toch te doen:

 

Het leert je dingen over het systeem die je niet wist

Meestal leren mensen alleen bepaalde aspecten gebruiken als ze een software-oplossing kopen. Als je bijvoorbeeld een social media tool kocht, wilde je alleen tweets inplannen. Een jaar later vraagt jouw baas je om een analyse van de tweets om te zien of het geld de investering waard was, maar je hebt nooit de tijd genomen om rapporten te leren opstellen. Door een trainingsprogramma van de leverancier te voltooien, kun je leren hoe je alles vanaf het begin moet gebruiken. Je wordt de deskundige van jouw team voor het gebruik van het systeem!

 

Het staat goed op jouw CV

Het doorlopen van een certificeringsprogramma voor een technologie-oplossing vergroot niet alleen jouw kennis van het product, maar zal je ook waardevoller maken op de arbeidsmarkt. Als je op jouw CV kunt zetten dat je gecertificeerd bent voor een bepaalde CRM, event-management, social media of een andere oplossing, dan staat dat beter dan dat je alleen kunt zeggen dat je weet hoe je het moet gebruiken. Het toont dat je de tijd hebt genomen om jouw kennis en vaardigheden te vergroten.

 

Je vindt nog een paar redenen op de etouches-blog, School is in Session: Become Certified in Event Tech. Als je een gebruiker bent van etouches, vergeet dan niet om de etouches University te bekijken om gecertificeerd te worden!


www.etouches.com/ehome/etouches/etouchesuniversity

advertorial13-11-2014

Comments

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Hoe vergroot je het bereik van jouw evenementen met inbound marketing?Hoe vergroot je het bereik van jouw evenementen met inbound marketing?
Wat je moet weten over risicomanagement voor evenementenWat je moet weten over risicomanagement voor evenementen
Wat betaal je een evenementenbureau?Wat betaal je een evenementenbureau?
Advertenties

In de kijker

Meet in Oostende

Meet in Oostende

Oostende is dé locatie voor uw volgende evenement, groot of klein: teambuildings, meetings, congressen, familiedagen, ...

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 15-01Project Manager België
  FAME Travel Designers
  Antwerpen
 2. 10-01Assembleur
  PresTop Rental
  Noord-Brabant
 3. 08-01Senior Project Engineer
  Van Ham Tenten & Podia bv
  Noord-Brabant