Seminarie tijdens FestivakSeminarie tijdens Festivak

Op 26 en 27 november a.s. organiseert Politeia uitgeverij in samenwerking met Festivak België een inhoudelijk programma. Ben jij werkzaam binnen de overheid of ben je geïnteresseerd in thema's zoals veiligheid en risico's tijdens evenementen? Dan ben je van harte uitgenodigd om één of meerdere seminaries kosteloos te volgen.

 

Hierbij een overzicht van de headlines van het seminarie. Voor alle andere informatie, programma-punten en gratis tickets kan je hier terecht.

 

Voedselveiligheid op evenementen

Koen De Roover, werkzaam bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen vertelt met welke verplichtingen en infrastructurele vereisten ke als organisator rekening dient te houden. Je krijgt handige tips & tricks uit de praktijk.  

 

Noodplanning en crisiscommunicatie

Veiligheid bij evenementen is een aspect waar samenwerking tussen private organisator en overheid van kapitaal belang is. Robert Sas, hoofdcommissaris van politie en verbindingsofficier bij de Dienst Noodplanning van de Federale Diensten van de gouverneur van Antwerpen en Yves Stevens, attaché bij bovengenoemde dienst, nemen je mee in dit belangrijke topic waarin een goede communicatie van levensbelang is.  

 

Multidisciplinair invulformulier voor organisatoren

Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt het multidisciplinair invulformulier van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken toegelicht door Gunter Ceuppens, beleidsadviseur, en Leen Depuydt, attaché noodplanning. Dit formulier kan aangepast worden aan de noden, bijzonderheden en eisen die verbonden zijn aan het grondgebied van elke gemeente en is zeer waardevol voor organisatoren.  

 

Risicoanalyse bij evenementen

De risicoanalyse als startpunt voor een veilig evenement: voor de organisator is de risicoanalyse een noodzakelijke stap die al begint in de conceptuele fase en welke gedurende de voorbereiding en uitvoering van het evenement vraagt om herhaling. Syan Schaap, directeur Event Safety Institute (ESI), neemt je mee in de werkwijze voor risicoanalyse die hij als adviseur hanteert bij grootschalige publieksevenementen.  

 

Bezoek Festivak België

Een bezoek aan Festivak België is na registratie kosteloos. Voor meer informatie en registratie gaat je naar de website:


www.festivak.be

advertorial04-11-2014

Comments

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

TIP! - Eventlocatie kiezen: CHECKLISTTIP! - Eventlocatie kiezen: CHECKLIST
3 redenen om reviews te plaatsen3 redenen om reviews te plaatsen
2018 wordt sterk jaar voor eventsector2018 wordt sterk jaar voor eventsector
Advertenties

In de kijker

Jouw event in Antwerp Expo

Jouw event in Antwerp Expo

Antwerp Expo host jouw onvergetelijk bedrijfsfeest, product launch, congres, teambuilding, ...

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Friday
Meer weer

Vacatures

 1. 20-02Directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West Neder
  Libéma Sales bv
  Noord-Brabant
 2. 20-02Straffe planningsverantwoordelijke
  The Fungroup bvba
  Limburg
 3. 19-02Zelfstandig Elektromonteur / AV-technicus
  Mansveld Expotech
  Noord-Holland