Lightwave meet fysische reacties publiek op events

Lightwave meet fysische reacties publiek op events

Misschien sport jij al met 'wearables' of draagbare sensoren op je lichaam. Die high tech apparaatjes meten de diverse activiteiten in je lichaam en geven je feedback om je gezondheid te verbeteren. Start-up Lightwave zet die draagbare technologie ook in tijdens live events om gegevens te verzamelen over de reacties van het publiek.

 

Rana June, medestichtster en VP van Medialets, een marketing en social media analytics startup, lanceerde dit project. Maar de meeste mensen kennen haar nog van toen ze als één van de eerste iPad-dj's rond toerde. Toen was muziek draaien met een tablet nog baanbrekend...

 

Nu combineert ze haar technologische expertise met haar muziekervaring. Resultaat: Lightwave. Deze start-up levert bruikbare analytics tijdens live events. Centraal in het project staat de draagbare armband die verschillende interacties meet zoals beweging, geluidsniveau en temperatuur. De armband levert de artiest real-time informatie over de reacties van de mensen in het publiek.

 

"Als je aan het optreden bent, weet je niet of de jongen achter in de hoek zich amuseert of niet", zegt Rana June. Lightwave levert net die informatie. De technologie verzamelt en visualiseert de data. "Op basis van die feedback, kan je als performer onmiddellijk inspelen op je publiek", weet Rana.  Bedoeling is dat de artiest die optreedt of het merk dat het event sponsort, Lightwave armbanden uitdeelt. Net zoals 3D-brillen in de cinema, kunnen de organisatoren de armbanden na afloop terug inzamelen en opnieuw gebruiken.

 

Pepsi organiseerde onlangs een eerste test met Lightwave technologie: een exclusief bio-reactief concert met dj A-Trak. Maar de technologie heeft nog heel wat mogelijkheden in petto, ook voor andere soorten events.

 

www.lightwave.io

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures