Klein podium, groot effect: 5 tips

Klein podium, groot effect: 5 tips

Hoe kan je in een kleinere ruimte toch een groot podium zetten? Of er tenminste voor zorgen dat het niet klein lijkt. Denk maar aan podia in tv-studio's. Die zien er op tv ook veel groter uit dan ze in werkelijkheid zijn.

 

Met deze 5 tips kom je al een heel eind:

 

 

1. Veel of weinig publiek

Houd rekening met de grootte van je publiek. Heb je een groot publiek, zorg dan voor grote en opvallende podiumelementen. Is je publiek eerder beperkt, zorg dan dat de details veel meer naar voren komen en opvallen.

 

 

2. Laat de ruimte voor je werken

Plaats het podium tegen een muur of in de hoek van de zaal. Zo beperk je in werkelijkheid de ruimte die je inneemt, maar lijkt het podium toch groot. Zoek je een leuke achtergrond, zet je podium eventueel voor de video wall die je toch al had voorzien. Heeft je zaal een laag plafond, werk dan in de breedte. Maak je podium groter door aan de zijkanten stukken bij te zetten. Decoratieve elementen van het podium herhalen in de rest van de zaal, doen het geheel ook groter lijken.

 

 

3. Benut de vloer

Huur je een podium, dan ziet de vloer er meestal nogal versleten uit. Bekleed de vloer met een event-tapijt. Kies dat in de kleur en stijl van het thema van je evenement of van de ruimte waar het podium zich bevindt. Dat doet het platform meteen ook een stuk groter lijken.

 

 

4. Kies voor lichte verlichting

Werk met 'lichtgewicht' verlichting in plaats van de traditionele zware verlichtingselementen aan een truss. Gebruik kleine LED-armaturen die je aan muren of plafonds bevestigt. Ze creëren mooie abstracte effecten.

 

 

5. Werk je geluidssysteem weg

Verhoog het podium en werk je geluidsboxen weg in de vrijgekomen ruimte onder het podium. Let er wel op dat dat niet altijd mogelijk zal zijn voor de akoestiek. Of gebruik kleinere geluidssystemen die je aan de rand van het podium of op de vloer kan bevestigen.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Plaats jouw nieuws gratis op eventplanner.net

Plaats jouw nieuws gratis op eventplanner.net

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Advertenties