Visuele shows niet meer weg te denken bij evenementen

Visuele shows niet meer weg te denken bij evenementen

"In de wereld van internet, social media en mobiele apparaten wordt het gebruik van video steeds meer vanzelfsprekend. Ook in de evenementen wereld zien we deze ontwikkeling terug", aldus Sijmen Hoekstra.

 

Met zowel projectie- als LED-schermen worden grote oppervlaktes gevuld met vrolijke kleuren, informatieve teksten en pakkende animaties. Dit zorgt voor sfeer en beleving in iedere show.

 

S. Hoekstra Showdesign verzorgt creatieve, interactieve projecties voor verschillende evenementen.

 

 

Congressen

De meerwaarde van projectie is ook te zien bij congressen. "The Belgian Society on Thrombosis & Haemostasis organiseert ieder jaar een medisch congres. Hierbij wordt steeds gezocht naar nieuwe, onderscheidende mogelijkheden om de gasten en sponsoren iets extra te bieden. In 2012 is er gekozen voor een megaprojectie van 12,5 bij 4 meter. Op de eerste dag werd de BSTH huisstijl gebruikt. 's Avonds werd, tijdens een social event, een nieuwe huisstijl gepresenteerd die natuurlijk de tweede dag het scherm vulde."

 

"Dit jaar werd de nadruk gelegd op het vergroten van de interactiviteit met het scherm. Naast de PowerPoint presentaties van de sprekers werd ook de programma informatie, het onderwerp van de presentatie en naam van de spreker weergegeven. De projectie kon tijdens het evenement aangepast worden aan de huisstijl van de hoofdsponsors. De organisatie van het congres was in handen van Klaske Hogeveen (Con-txt). Zij kwam met het verzoek om tijdens het programma de flexibiliteit te houden om informatie aan te passen. Vanuit haar ervaring weet zij dat het programma soms gewijzigd moet worden omdat sprekers te laat zijn door vertraagde vluchten, of juist eerder weg moeten."

 

S. Hoekstra Showdesign heeft voor een oplossing gezorgd waarin Con-TXT via een Excelsheet de programma informatie live kon updaten. Softwarepakket Pandora's Box zorgde er vervolgens voor dat alle informatie aan elkaar gekoppeld werd en dat deze live op het projectiescherm tot leven kwam.

 

De mogelijkheid om live-beelden (van camera's en laptops) te combineren met animaties in de huisstijl van het congres geeft een event net dat beetje extra om zich te onderscheiden.

www.shoekstra.com
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

6x waarom fysieke evenementen onvervangbaar zijn

6x waarom fysieke evenementen onvervangbaar zijn

Organiseer je volgende meeting in deze toplocatie in Oostende

Organiseer je volgende meeting in deze toplocatie in Oostende

'Inspire your Tribe' met To The Point Events

'Inspire your Tribe' met To The Point Events

Advertenties