10 Event Trends voor 2014

10 Event Trends voor 2014

Elke jaar publiceert blogger Julius Solaris van Event Manager Blog een overzicht van de belangrijkste trends op het gebied van events. Hier is zijn voorspelling voor 2014.

 

Bekijk hieronder naar jaarlijkse traditie de slides van Julius met de event trends voor 2014. Benieuwd of zijn voorspellingen voor 2013 uitgekomen zijn? Herbekijk dan de eventplanner.tv aflevering waarin hij zijn event trends voor 2013 voorsteld.

 

 

De Event Trends voor 2014 verklaard

 

10. Sneller Inchecken

De deelnemers van jouw events willen graag een snelle deelname aan het event. Elke technologie die de registratie versnelt zal met open armen verwelkomd worden in 2014.

 

9. Social seating

Het concept van zitplaatsen voor gasten gebaseerd op hun verbinding op sociale media is niets nieuws, 2014 gaat het jaar worden waarin meer event-professionals gebruik zullen maken van dergelijke dienstverlening voor hun event.

 

8. Live slidesharing

Deze trend verwijst naar het live delen slides op de smartphones of tablets van deelnemers. Dit is geen nieuwe technologie en het bestaat al zo lang, maar 2014 zal het jaar worden voor jouw mobiel toestel als het tweede scherm voor slides.

 

7. Collaboratieve event planning

Er bestaat het idee, in het bijzonder in de vergaderindustrie, dat events enkel professioneel georganiseerde congressen en beurzen zijn. Julius is echter van mening dat één van de sterkste drijfveren van deze industrie net de gepassioneerde amateurplanners zijn die hun eigen bruiloften, concerten of partijen organiseren. Deze passie drijft de inkomsten van event leveranciers en locaties. Dat is waarom alle technologie die eventplanning deelt onder een groep mensen in 2014 een hit zal zijn.

 

6. Plan met een App

Eventmanagement dashboards waren tot voor kort niet meer dan ingewikkelde, dure spreadsheets. De technologie wordt echter steeds toegankelijker. Omdat we meer en meer overschakelen naar een mobiele omgeving, herkennen startups de nood om complete event-beheerprogramma's aan te bieden die overal kunnen worden bediend via apps.

 

5. Collectieve media

Het inhuren van een fotograaf is wellicht nog steeds van toepassing voor de meeste events, maar het benutten van de media gemaakt door jouw gasten is echt wel een ander verhaal.

 

4. Doe iets goed

Julius denkt dat we het allemaal wel eens zijn dat technologie soms stom kan zijn. Volkomen nutteloos. Op andere momenten lost het gewoonweg niemands problemen op. Er is een nieuw soort van diensten op komst die event-professionals een oplossing verschaffen voor hun uitdagingen en dat terwijl ze verschillende goede doelen steunen.

 

3. Eén-pagina websites

We publiceerden onlangs een infographic over effectieve eventwebsites. Eén-pagina websites zijn niet enkel een trend, het idee erachter is dat ze een beter verhaal opleveren, wegklikken vermijden en dit alles converteren in leads.

 

2. Los de hotel nachtmerrie op

Slechts 27% van de registratie aanbieders bieden de optie aan om bij de aankoop van tickets ook accommodatie te boeken. Hotel opties behoren echter tot de top 10 van de meest gevraagde features door eventplanners.

 

1. Echte 'real time' analytics

Events verlopen snel en de druk is meestal erg hoog. Veiligheid, tevredenheid en zakelijk zijn metrics die elke slimme event professional steeds in het achterhoofd heeft. Startups die live analyses aanbieden zoals heat maps, voorkeuren en analyses op basis van checkins zullen een impact hebben in 2014.

Bron: eventmanagerblog.com

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures