HAL 26 is nieuwste evenementenlocatie in Gent

HAL 26 is nieuwste evenementenlocatie in Gent

HAL 26 is een gloednieuwe evenementenlocatie aan het historische Dok Noord in Gent. Deze unieke gerenoveerde zaal ligt in een prachtig historisch industrieel kader. Rijk aan geschiedenis, knap ingericht, professioneel ondersteund en logistiek eenvoudig is ze de ideale setting voor de organisatie van jouw volgende evenement.

 

HAL 26 is geschikt voor vele doeleinden. Voor bedrijfsevenementen, nightlife concepten, culturele projecten, optredens, privéfeesten of huwelijken is het de ideale locatie.

 

Stadsontwikkeling

De site, in de volksmond 'Den Acec' - naar zijn belangrijkste industriële merk - wordt volledig gerenoveerd. Dit pilootproject zet de toon voor de volledige herontwikkeling van het stadsdeel oude dokken. De komende tien tot vijftien jaar wil het Gentse stadsbestuur de volledige omgeving van de dokken uitbouwen tot een nieuw stadsdeel aan het water. Kenmerkend voor deze site is het respect voor de industrieel-archeologische identiteit.

 

Industriële archeologie

De hele Acec-site bestond uit tal van gebouwen met zeer verschillende bestemmingen. Namen van nog bestaande loodsen als ‘de spinnerij’, ‘de expeditie’ en ‘de locomotiefloods’ verwijzen naar hun gebruik. Daarnaast stonden er ook 26 hallen die vooral voor productie en opslag werden gebruikt. Vele hallen zijn intussen volledig verdwenen, maar HAL 26, een oude katoenloods, staat er nog. Ze werd in 2012 volledig gerenoveerd met behoud van vele originele elementen, wat haar een unieke uitstraling geeft. Op de 2de tot de 5de verdieping zijn nu kantoren. Op het gelijkvloers werd met veel aandacht voor logistiek en akoestiek een nieuwe evenementenlocatie gebouwd. De evenementenhal en de foyer zijn een modern staaltje van techniek in een oud industrieel pand. Een prachtige combinatie.

 

Ruimtes, afmetingen en capaciteit

De Grote Zaal (445m² oppervlakte, 6m hoog) is geschikt voor allerlei evenementen, ook met versterkte muziek. In de Foyer (196m² oppervlakte, 4m hoog) kunnen kleinere evenementen plaatsvinden, zonder versterkt geluid. De Inkomhal (90m²) is geschikt als onthaal en vestiaire, kleine receptieruimte, lounge of break-out ruimte.
Andere unieke break-out rooms kan je in hetzelfde gebouw of op wandelafstand huren.

 

www.hal26.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Winnaars eventplanner.net awards! Ontdek de beste eventbedrijven van 2023

Winnaars eventplanner.net awards! Ontdek de beste eventbedrijven van 2023

eventplanner.net onthult 'Tickets': vereenvoudigde bezoekersregistratie en ticketing

eventplanner.net onthult 'Tickets': vereenvoudigde bezoekersregistratie en ticketing

We hebben groot nieuws te delen tijdens Festivak

We hebben groot nieuws te delen tijdens Festivak

Advertenties