Novid viert mee met de Antwerpse Academie

Novid viert mee met de Antwerpse Academie

De Antwerpse Kunstacademie bestaat 350 jaar. Is kunst een ambacht of een wetenschap? Moet kunst mooi zijn? Word je als kunstenaar geboren, of kun je kunst leren? En Antwerpse kunst, bestaat zoiets eigenlijk?

 

Het zijn de grote vragen die modeontwerper en academiedocent Walter Van Beirendonck en dr. Paul Huvenne, directeur van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA), stellen in een spectaculaire tentoonstelling in het MAS.

 

De hoogtechnologische schermen van Novid staan er broederlijk opgesteld tussen de oude meesters en de jongere helden. "Een LEDwall/lichtkrant van 30 meter lang, een LCDwall van 20m² ... de uitdagingen waren enorm. Maar het resultaat mag er zijn!", vertelt Wouter Van Beirendonck.

 

Veteranen als Jacob Jordaens, David II Teniers, Vincent Van Gogh en Laurens Alma Tadema treden in deze tentoonstelling in dialoog met recentere oud-studenten als Panamarenko, Fred Bervoets en Anne-Mie Van Kerckhoven. Een zwevende reconstructie van de 17de-eeuwse pronkzaal van de Academie neemt de bezoeker mee naar het prille begin. Verderop tekenen de huidige Academiestudenten live naar levend model.

 

Wouter Van Beirendonck en Walter Van Beirendonck; het blijft een wonderlijke combinatie ...

www.novid.be

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures