Novid en het 'EK Schermen Plaatsen'

Novid en het 'EK Schermen Plaatsen'

Novid scoort goed op het 'EK schermen plaatsen'. Het verhuurbedrijf uit Kontich leverde technologie en kennis op het EK Hockey in Boom en stond in Pole Position voor Francorchamps.

 

Novid plaatste afgelopen weekend een uitgebreid circuit van 50 LCD en LEDschermen op EK Hockey in Boom. Het perfect georganiseerde tornooi bood zijn bezoekers een uitgebreide service, waaronder een monitorcircuit zodat niemand ook maar een seconde hoefde te missen van de wedstrijden. In het prachtige VIP-dorp en op de Visitors Plaza konden de gasten op 75" Samsung schermen alles van dichtbij volgen.

 

Draadloze transmissie

Door middel een draadloos transmissie-systeem werden zelfs de verste uithoeken van provinciaal domein De Schorre bediend met een goede beeldkwaiteit. Dit systeem is een primeur voor de event-sector. Maar al te vaak worden risico's genomen met uitzendingen in de 869 Mhz band. Deze vrij te gebruiken frequentie wordt door iedereen gebruikt; draadloze micro's, conferentiesystemen, (goedkope) walkies, ... Om een veilige en stabiele beeldverbinding te garanderen, wijken bedrijven uit naar minder voordehandliggende of zelfs voor hen gereserveerde frequenties. Zo kon Novid zelfs op dagen met tienduizenden bezoekers, vergezeld van smartphones, tablets en andere van Wifi voorziene toestellen, de draadloze beeldkwaliteit verzekerd.

 

Novid scoorde dan goed op het 'Europees Kampioenschap Schermen Plaatsen'!

 

 

Novid in Pole Position voor Francorchamps

Net zoals de afgelopen jaren werd ook dit jaar in Francorchamps beroep gedaan op de kennis en vakbekwaamheid van Novid. Tientallen LED-trucks, LCD-schermen en videowalls werden rondom het circuit geplaatst. Drie opleggers vol materiaal werden door de techniekers van Novid op amper enkele dagen tijd ontplooid.

 

Dit jaar werd voor het eerst de CC4500 LED-truck van Novid ingezet op Formule 1 circuit. "De veiligheidsdiensten waren erg opgetogen met de hoge windbelasting waaraan de LED-truck kan weerstaan. Het stormachtige karakter bij slecht weer is immers even legendarisch als de passage aan 'Eau Rouge'  ...", vertelt Wouter van Beirendonck.

 

Doorheen de paddock en de VIP-logo's werd een monitocircuit met meerdere kanalen geplaatst. Zo kunnen de zowel pers, bezoekers als VIP's naar keuze de uitslagen, de wedstrijd of het interne camerabeeld volgen.

www.novid.be

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures