7 tips voor een succesvolle cocktailbar op je event

7 tips voor een succesvolle cocktailbar op je event

Al eens gedacht aan een cocktailbar om je evenement op te luisteren? Houd dan rekening met de volgende 7 tips.

 

1. Vraag duidelijk welke ingrediënten en merken van alcohol je cocktailleverancier gebruikt

Er bestaat wel degelijk een smaak- en kwaliteitsverschil tussen een rhum van de witte producten en een triple A rhum. Kiest je cocktailman de betere merken, dan vermijd je de zogenaamde 'zeepsopcocktails'.

 

2. Check de ervaring van je bartender 

De kwaliteit van je cocktail is wel degelijk afhankelijk van degene die hem maakt. Wie is de bartender van dienst op jouw event? Een veredelde student of een professionele bartender met heel wat in zijn mars? Let ook op met 'showbartenders': ga niet alleen af op een kort filmpje of enkele leuke foto's, maar ga eens live kijken. Te vaak zie je 'showbartenders' die in het echt de flessen laten vallen.

 

3. Denk ook aan je gasten die geen alcohol drinken

Serveer hen niet enkel een alcoholvrije Mojito aangelegd met Sprite, maar zorg dat er ook voor hen een kwaliteitsvol aanbod is.

 

4. Eis een gedetailleerde offerte

Bij een heldere offerte is elk onderdeel in duidelijke eenheden opgesplitst: uren voor opbouw, bartender uren, transportkosten, ... Zo weet je precies waar je voor betaald.

 

5. Maak duidelijke afspraken over de afrekening van het aantal cocktails

Dit moet langs de twee kanten kloppen. Je kan niet verwachten dat je 300 cocktails kan bestellen en er dan maar 100 afrekenen omdat er toevallig wat minder gasten kwamen opdagen dan je dacht. Maak liever een afspraak over een vast aantal cocktails en vraag uw cocktailleverancier om 20% extra te voorzien.

 

6. Check hoe het barmeubel er uit ziet en of het past bij je event

Voorziet de bartender het barmeubel? Dan past het maar best bij de inrichting van je evenement. Heb je bijvoorbeeld een barmeubel met led-verlichting, dan kan je vragen om de belichting aan te passen naar een kleur die jouw event net die extra touch geeft. Dat kan zelfs last minute.

 

7. Wees origineel, ook in je cocktailbar

Originaliteit is een woord dat vaak wordt gebruikt in deze sector. Maar wat betekent dit nu voor je cocktailbar? The Bartenders Company showt originaliteit met de Verantwoord Drinken Bar. In dit concept ontwerpt de cocktailleverancier verschillende alcoholvrije cocktails om ook die gasten die geen alcohol wensen een welverdiende vip-behandeling te geven.

 

Hebben deze tips je overtuigd om je event op te luisteren met een cocktailbar, dan rest je nog de hamvraag: wat kost dat nu? Een voorbeeld: bij The Bartenders Company betaal je voor een 2 uur durende cocktailbar 625 euro excl btw. In deze prijs zijn inbegrepen: 100 cocktails, 1 neon barelement, de uren voor opbouw, voorbereiding en afbouw, de uren voor bartendering en de transportkosten in België.

grunewald.bar
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

6 redenen om je online event te organiseren bij Jaarbeurs

6 redenen om je online event te organiseren bij Jaarbeurs

Coronabarometer voor evenementen in de maak

Coronabarometer voor evenementen in de maak

Boost de vibe van jouw Tribe met TTPE

Boost de vibe van jouw Tribe met TTPE

Advertenties