Festival wil erkende religie worden

Festival wil erkende religie worden

God is a dj? De organisatie van Laundry Day heeft alvast een aanvraag ingediend bij de Belgische Federale Overheidsdienst Justitie om erkend te worden als religie. De vraag klinkt als een grap - en dat is het in feite ook - maar volgens de initiatiefnemers voldoet het evenement aan alle opgelegde criteria.

 

Zo is het festival sinds de eerste editie in 1998 'lang genoeg gevestigd in België', en kan het met zestigduizend toeschouwers op 'voldoende volgelingen' rekenen. Met een reputatie van vijftien jaar slaagde de organisatie er ook in om te onderbouwen dat het jaarlijkse dansfeest 'voldoende gestructureerd' is, en 'een maatschappelijk belang vertegenwoordigt'.

 

Ilse Rabau van Laundry Day legt uit: "Sinds het begin plaatsen we de Belgische dj-scene in de kijker, en bieden we een platform aan jong muzikaal talent. Om die verschillende redenen hebben we een dossier ingediend. We geloven in muziek, geloven in gelijkwaardigheid en geloven in jonge talenten." Justitie in Brussel heeft al twee keer gereageerd: het verzoek wordt bekeken en het dossier is in verwerking. De aanvraag heeft alles te maken met het overkoepelende thema van Laundry Day dit jaar: spiritualiteit en religie.

 

Zo krijgt het hoofdpodium de vorm van een gigantische lotusbloem, en worden podia omgetoverd tot kathedraal of een Inca-tempel. De woordvoerster van Laundry Day haast zich om erbij te vermelden dat een apart document steekt bij hun dossier, waarin de organisatie formeel afziet van elke vorm van subsidies of financiering. "Daar zouden we weliswaar recht op krijgen als erkende religie, maar daar is het ons dus absoluut niét om te doen."

 

 

Bron: De Morgen 28/08 via License2Publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

 Ontgrendel je toolbox met gratis software voor het plannen van evenementen

Ontgrendel je toolbox met gratis software voor het plannen van evenementen

6 redenen om je online event te organiseren bij Jaarbeurs

6 redenen om je online event te organiseren bij Jaarbeurs

Coronabarometer voor evenementen in de maak

Coronabarometer voor evenementen in de maak

Advertenties