2 wow-projecten voor Novid

2 wow-projecten voor Novid

Audiovisuele specialist Novid kan twee wow-projecten aan haar portfolio toevoegen. Het bedrijf leverde 950m² videoprojecties voor I Love Techno en een HD Video-catwalk voor RTL.

 

Novid stapelt de ene na de andere mooie referentie op. Voor de negende keer deed Live Nation beroep op Novid voor het leveren van het merendeel van de video-hardware voor I Love Techno. Ook televisiezender RTL klopte aan bij het bedrijf uit Kontich (B).

 

I Love Techno

950m² videoprojecties, 170m² LEDscherm en 60 Seamless LCD-schermen. Naast de technische productie is Novid ook nauw betrokken bij het creatieve proces. Want in zoveel zalen steeds weer met boeiende installaties uit te pakken is ook voor set-ontwerper Thomas Boets (ACT Design) een uitdaging. Eén van de eye-cathchers dit jaar was een HD-scherm van 30m² op het podium waar ook Underworld zijn live-set speelde. Met maar liefst 49 Samsung 'seamless LCD'-schermen opgesteld in zeven kolommen van 4.5m hoog werden de beelden van het VJ-team voor het eerst in HD weergegeven. "Het was een ware openbaring voor velen, want een dergelijk effect was uiteraard ongezien", aldus Vicky Waldukat van Novid.

 

RTL

Al jaren is RTL-TVi één van de weinige zenders in België die er jaar na jaar in slaagt winst maken. Novid draagt daartoe bij als leverancier van de audiovisuele faciliteiten voor de programma's. Voor het nieuwe politieke discussieprogramma 'Le Grand Direct' ontwierp Novid iets wat het best kan omschreven worden als een HD Video-catwalk. De presentator en zijn gast zitten op een catwalk waaronder zich Naadloze LCD-schermen bevinden. In tegenstelling tot een LED-dansvloer, die enkel wat lage resolutiebeelden kan tonen, toont RTL op deze catwalk van 12m lang een beeld van maar liefst 5760 pixels breed. In het decor werden in totaal 45 Samsung Seamless LCD's en 20m² 6mm LEDwall verwerkt. De eerstvolgende uitzending is te zien op 22/12!

 

We wensen zaakvoerder Wouter van Beirendonck een spoedig herstel! Wouter heeft een zwaar werkongeval gehad tijdens de afbouw van I Love Techno.

www.novid.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Sluit jij vanavond aan? eventplanner.live

Sluit jij vanavond aan? eventplanner.live

'Cheers' met budgetvriendelijke Apéroboxen

'Cheers' met budgetvriendelijke Apéroboxen

EventSummit op 20 mei in Jaarbeurs als Fieldlab testevenement

EventSummit op 20 mei in Jaarbeurs als Fieldlab testevenement

Advertenties