G4S beveiligde Tall Ships Races 2010

G4S beveiligde Tall Ships Races 2010

In juli was er hoog bezoek in Antwerpen. De havenstad verwelkomde reeds voor de 5de maal de 'kathedralen van de zee' voor de Tall Ships Races. Honderdduizenden bezoekers zakten tijdens dit prestigieuze evenement af naar Antwerpen.

 

Om voor al deze mensen een veilige en gastvrije omgeving te garanderen deed het evenementenbureau dat de Tall Ships Races in opdracht van Stad Antwerpen en het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen organiseerde, beroep op de professionele diensten van G4S Event Solutions.

 

G4S, een betrouwbare event partner

Geert Vanoverschelde van Sylvester Productions : "Als organisator van evenementen is de ervaring van de bezoekers het belangrijkste. Onze vaste partner G4S helpt ons om de vele bezoekers een veilig en gastvrij bezoek te garanderen. Op een evenement zoals de Tall Ships Races waar veel mensen aanwezig zijn op een parcours van enkele kilometers, is cöordinatie zeer belangrijk. De medewerkers van G4S, verspreid over de hele site, stonden voortdurend met elkaar in contact. Op die manier konden incidenten, nieuwe taakverdelingen en andere belangrijke informatie meteen gedeeld worden met het hele team. Zo kon er steeds snel en efficiënt ingegrepen worden zodat kleine incidenten opgelost werden vooraleer ze escaleerden."

 

Veilige en gastvrije parkings

G4S stond voor dit evenement in voor het beheer van de publieke-, VIP-, bus- en crew parkings. De parking stewards van G4S zorgden voor een vlotte verwerking van de talrijke bezoekers die met de wagen kwamen en een parkeerplaats zochten. Daarnaast hielden ze steeds een waakzaam oogje in het zeil om de veiligheid van de wagens en de bezoekers op en rondom de parking te garanderen.

 

Dienstverlenend optreden

Op de verschillende event-locaties waar veel volk samenkwam stond steeds een alerte bewakingsagent om een vlotte doorstroming van de bezoekers te garanderen en in te grijpen als onvoorzichtige bezoekers zich buiten de omheining begaven. Deze agenten vormden eveneens de link tussen het terrein, de organisatie en het coördinatiecentrum (politie, brandweer en hulpdiensten) om alle interventies vlot te kunnen aansturen. Bezoekers met vragen werden door deze agenten vriendelijk verdergeholpen.

 

Dag en nacht beveiliging

Een toegankelijk event zoals de Tall Ships Races staat dag en nacht blootgesteld aan risico’s zoals inbraak of vandalisme. Daarom controleerden G4S bewakingsagenten de hele eventlocatie dag en nacht op verdachte bewegingen en incidenten. In geval van een incident kon er steeds beroep gedaan worden op de mobiele bewakingsdiensten van G4S.

 

Contacteer G4S Event Solutions

G4S biedt oplossingen op maat van alle soorten evenementen, van groot tot klein. Contacteer ons via eventsolutions@be.g4s.com of0032 (0)2 788 40 66 en ontdek hoe G4S je kan helpen om het succes van jouw evenement te garanderen.

www.g4seventsolutions.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

'Cheers' met budgetvriendelijke Apéroboxen

'Cheers' met budgetvriendelijke Apéroboxen

EventSummit op 20 mei in Jaarbeurs als Fieldlab testevenement

EventSummit op 20 mei in Jaarbeurs als Fieldlab testevenement

Breda schrapt testevenement met 10.000 bezoekers na petitie met meer dan 360.000 handtekeningen

Breda schrapt testevenement met 10.000 bezoekers na petitie met meer dan 360.000 handtekeningen

Advertenties