Design4Rent Nederland failliet

Design4Rent Nederland failliet

De Nederlandse afdeling van het Europese verhuurbedrijf Design4Rent is failliet.

Het Arnhemse kantoor opende vier jaar geleden. Vorig jaar in september kreeg de vestiging nog een eigen magazijn voor de Nederlandse markt.

 

De eventplanner redactie sprak met Algemeen Manager Jan Vandepitte van Design4Rent hoofdzetel in België. "Op 22 januari 2009 nam de Belgische afdeling het management van Design4Rent Nederland over omdat de afdeling, in tegenstelling tot andere Europese vestigingen, ondermaats presteerde. We ontdekten meteen een enorm verlies in de boekhouding voor de activiteiten van 2008. Bovendien waren er verschillende overeenkomsten afgesloten die de vennootschap te zwaar belastten en de balans in het negatief trokken. Zowel leveranciers als personeel konden geen begrip opbrengen voor de situatie; leveranciers wilden onmiddellijk hun geld en het personeel loonsverhoging. Ook de boekhouder en Rabobank werkten niet voor de volle 100% mee aan een oplossing."

 

Failissement onvermijdelijk

"Ons advokatenkantoor heeft ons dan een advies gegeven dat het beter was om het zinkende schip te verlaten en in de toekomst te zien hoe we de Nederlandse markt met andere mensen beter kunnen bedienen.", gaat Jan Vandepitte verder. "Feit is dat het in alle landen werkt en dat ook de bestaande Nederlandse klanten tevreden zijn over het produkt, maar op managementvlak is er behoorlijk wat fout gegaan in Nederland.

Design4rent gaat ondertussen wel door in alle andere Europese landen en komt de afspraken na ten aanzien van zijn Nederlandse klanten.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Kinepolis Brussel
HoHo Hoor je wat ik zeg?
Kinepolis Brussel|26 November 2020

Op zoek naar het ideale relatiegeschenk voor jouw medewerkers of klanten? Dan moet je eens heel goed luisteren.


Vond jij 2020 ook zo'n hoho-hopeloos jaar? Dat kan niet anders. Alleen al daarom verdient iedereen, van je medewerkers tot je klanten, een geweldig eindejaarsgeschenk. Wil je weten wat het is? Dan moet je eens heel goed luisteren. Elke week spreekt onze Kerstman - mét ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures