Meer dan 30.000 mensen op Antwerp Pride Festival

Meer dan 30.000 mensen op Antwerp Pride Festival

JADA events zette, net zoals vorig jaar, zijn schouders mee onder de organisatie van Antwerp Pride en ondersteunde hen in het organiseren en coördineren van het Love United Festival en Closing Festival.


Beide festivals gingen door op de nieuw aangelegde Scheldekaaien ter hoogte van De Gerlachekaai in Antwerpen en brachten meer dan 30.000 feestvierders bij elkaar voor een geslaagd weekend.


Antwerp Pride vierde dit jaar haar 15de verjaardag en deed dit met thema 'QUEERTOPIA' waarbij ze bewust naar de toekomst willen kijken. Hoe willen we dat de ideale LGBTQIA+ wereld en de maatschappij eruit ziet binnen 15 jaar? QUEERTOPIA is niet de eindbestemming, maar de reis ernaar toe.


Om dit te vieren werden de nieuwe Scheldekaaien omgetoverd tot een festivalterrein met twee grote podia. JADA events was samen met Antwerp Pride het proefkonijn aangezien de Scheldekaaien sinds hun vernieuwing voor de eerste keer werden omgetoverd tot evenementenplein. De veiligheidsperimeters en afhellende vlakte zorgden logistiek en productioneel voor een extra uitdaging, maar alle partners, leveranciers en de hulp van heel veel vrijwilligers hebben er mee toe bijgedragen dat het een succes werd!


Op zaterdag werden beide podia gekroond tot de United Stage hosted by Woodpop en de Love Stage hosted by Haus of Grace & Jana De Wilde. Op zondag opende enkel de Love Stage hosted by Nathalie Delporte & Jani Kazaltzis. Verder kregen ook de standhouders van de Pride Village een mooie plaats op het terrein en was er een uitgebreid aanbod aan drank, eten en entertainment.


Er werd gedanst, gefeest, gevierd. De sfeer was, ondanks de hitte, heel gemoedelijk en de liefde spatte ervan af!  

Bron: Foto credits: Marc De Prins

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties