Zo voorkom je wachtrijen bij de COVID-scan

Zo voorkom je wachtrijen bij de COVID-scan

Nu de coronapas opmars maakt bij evenementen als wapen tegen de nieuwe herfstgolf, wat kun jij doen om wachtrijen bij het scannen te voorkomen?


Zonder geldig coronacertificaat en identiteitsbewijs mag je bezoekers niet binnenlaten. Je controleert de geldigheid van het bewijs met behulp van de scanner app. Groen scherm? Je bezoeker heeft een geldig bewijs. Controleer nu of de gegevens op het groene scherm hetzelfde zijn als de gegevens op het identiteitsbewijs. Om de privacy van de bezoeker te beschermen, zie je soms niet alle gegevens op jouw scherm. Dan staat er een streepje (-) in het vak. In dat geval hoef je alleen de gegevens te controleren die je wel ziet.


De apps die je nodig hebt om controles uit te voeren:

België: www.covidscan.be

Nederland: coronacheck.nl/nl/scanner/


Hoe kun je deze procedure vlot organiseren? Onze 'gouden regels' op een rij:



Communiceer op voorhand

Stuur bijvoorbeeld een dag vooraf een mail met duidelijke instructies. Vraag je publiek de COVID-app te installeren en de certificaten op te laden (of een geprinte versie mee te brengen). Vraag je gasten ook hun identiteitsbewijs klaar te houden.



Zorg voor duidelijke signalisatie

Zorg voor heldere signalisatie aan de entree: COVID-app en identiteitsbewijs klaarhouden! Zo kan er vlot gescand worden. 



Richt je wachtrij slim in

Zorg dat mensen afstand kunnen houden en dat de ruimte goed verlucht is. Is het weer ok? De wachtrij buiten inrichten is nog altijd de beste plek.



Voorzie voldoende scan-capaciteit

Afhankelijk van het aantal gasten voorzie je meerdere ‘lanes’ om het scannen vlot te laten verlopen. Zorg ook voor een stabiele internetverbinding voor de scanners (bij voorkeur op een apart netwerk). 


Lees ook: Zo voorkom je lange rijen bij de check-in van je event



Voorzie een plan B

Maak duidelijke procedures en voorzie misschien zelfs specifiek veiligheidspersoneel als een scan rood kleurt. Het vaccinatiedebat verloopt gepolariseerd. Het is goed mogelijk dat niet iedereen die de toegang geweigerd wordt, daar zomaar akkoord mee zal gaan.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties