Back to work: hoe maak je van jouw eerste bijeenkomst of meeting een succes?

Back to work: hoe maak je van jouw eerste bijeenkomst of meeting een succes?

Wanneer je na de zomervakantie met frisse energie naar je werk gaat, wil je die positieve vibe het liefst zo lang mogelijk vasthouden. Maar acht uur lang vergaderen of een hele dag gefocust blijven tijdens die bijeenkomst is erg intensief.


Hoe houd je jezelf en je collega's de hele dag bij de les? Op Papendal weten ze daar alles van. Check onderstaande tips om jouw meeting fit en vitaal door te komen!



1. Maak gebruik van de frisheid van de ochtend


Waarschijnlijk herken je het ook wel bij jezelf: in de ochtend ben je vaak een stuk frisser en scherper dan later in de middag. Maak hier tijdens je vergadering of evenement gebruik van door te starten met de zwaardere kost. Plan dus de belangrijke sessies in de ochtend zodat de deelnemers daarna pauze kunnen houden. Zo wordt de gedeelde informatie veel beter onthouden en is er daarna nog ruimschoots tijd voor andere onderwerpen.



2. Geef jezelf een vergaderboost

Wist je dat nieuwe ideeën opdoen, oplossingen bedenken of creatief brainstormen allemaal veel beter gaat als je je bijeenkomst combineert met een activiteit? Door gezonde beweging gaan de linker- en rechter hersenhelft beter samenwerken en ontstaan er dus betere ideeën. 



3. De juiste voeding voorkomt de 'after lunch dip'

Heb je na de lunch regelmatig last van die vervelende after lunch dip? Door te kiezen voor een koolhydraatarm gerecht en een beweegmomentje na de lunch blijf je frisser. Zo ga jij vitaal je vergaderdag door.


ppd-food_013__DSC4798.jpg



4. Wist je dat een groene omgeving je creativiteit stimuleert?

Het is wetenschappelijk aangetoond dat een groene omgeving voor een creatievere brainstorm zorgt. Niet alleen in een groene omgeving, maar ook in de buitenlucht vergader je beter. Frisse lucht zorgt ervoor dat iedereen bij de les blijft!



5. Probeer eens een 'vitaal' vergaderconcept!

Vergaderen op een skippybal, fietsend, terwijl je plaatsneemt in een voetbalkantine of in een hangmat. Het lijkt wel alsof de concepten steeds gekker worden. Toch is uit onderzoek gebleken dat een vitaal vergaderconcept uiteindelijk zorgt voor meer creativiteit, dat de boodschap beter blijft hangen en dat de deelnemers vol energie weer naar huis gaan.



Voor meer tips en inspirerende zakelijke bijeenkomsten ben je bij Papendal aan het juiste adres: 

papendal.nl/hotel/meetings-events/
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties