Weerbewaking Nederland

Weerbewaking Nederland

 • Baron de Selysstraat 12, 6223AM Maastricht, Nederland

Weerbewaking Nederland is een nieuw concept dat je evenement voorziet in het bewaken en het monitoren van het weer op locatie. Weerbewaking Nederland heeft in de loop der jaren meerdere malen mogen fungeren als een extra dienst die de veiligheid van de bezoekers vergroot. Het weer laat steeds vaker zijn brute kracht zien in ons kleine land en er komen steeds meer evenementen bij. Om die extra service te bieden heeft Weerbewaking Nederland meer dan genoeg kennis vergaard over dit soort weertypen. Mede door studies te volgen over (extreem) weer. Maar het gaat verder dan alleen het slechte weer. Naast regen en onweer is wind ook een belangrijke factor voor bijvoorbeeld pyrotechniek, banners, doeken, vuurwerk etc. Ook de temperatuur mag men niet onderschatten. Weerbewaking is niet alleen belangrijk bij grote evenementen of festivals, er zijn tal van buitenactiviteiten waarbij onze diensten voor een schappelijke prijs aangevraagd kunnen worden.

 

Waarom niet gebruik maken van de bekende partijen? Het grote verschil is dat zij vanuit een weerkamer op afstand opereren. Ze gebruiken hun kennis en kunde verkregen via computers, radarsystemen en data. Vaak draaien er meerdere evenementen op dezelfde dag. Mocht het weer plotseling omslaan dan is men telefonisch niet te bereiken vanwege talloze andere evenementen die bellen. Terwijl je heel snel een antwoord nodig hebt om de veiligheid van je bezoekers en organisatie te waarborgen.

Een lokale meteoroloog en stormchaser op jouw evenement is dan de perfecte oplossing. Op deze manier kan er snel geschakeld worden tijdens een dreigende weersituatie. Indien zich zo’n situatie voordoet, krijg je gedetailleerde informatie over het weer en er wordt direct geschakeld met de organisatie, hulpdiensten en gemeente. Deze zorg wordt dus meteen uit handen genomen.

 

Als er iets belangrijk is bij een outdoor event is dat direct schakelen bij een calamiteit. Daarom maakt Weerbewaking.nl gebruik van een “weatherlab”.

Ons weatherlab is een locatie op het terein van het evenement of festival waarin alles wordt opgesteld. Het beste is om dit op de zelfde plek als de CP te doen. Laptop, tablet en control panel van de Davis VP2 Pro Weerstation. Dit paneel communiceert met het weerstation dat bijvoorbeeld op het dak van het podium, of aan een ander hoog punt wordt bevestigd. Deze meet o.a. de temperatuur, de windsnelheid, barometer en andere belangrijke factoren. Op deze manier staaT het evenement in directe verbinding met het weer, de organisatie, hulpverleners en gemeente.En kunnen we ten aller tijden informatie over het weer raadplegen en heel snel handelen binnen de festivaldriehoek, mocht er een dreigende weersituatie ontstaan.

Website van dit bedrijf nodig?

Log in om de website van dit bedrijf te bekijken. Registreren is helemaal gratis.

 • Een account is helemaal gratis
 • Je krijgt toegang tot exclusieve content
 • Je ontvangt onze tips, nieuws, ... in je mailbox

Is dit jouw bedrijf?

Is dit jouw bedrijf? Upgrade je bedrijfspagina en de link naar je website verschijnt bij al onze bezoekers.

 • Bedrijfspagina vanaf 20 euro per maand
 • TOP ranking in onze zoekmachine
 • Toegang tot reviews, vacatures plaatsen, ...

3 reviews over Weerbewaking Nederland - 10/10

 • Weerbewaking is top

  Maickel van weerbewaking heeft ons erg goed geholpen tijdens de opbouw van ons evenement. er was een behoorlijk bliksem stroom die overvloog en met de bijtijds en gedetailleerde voorspellingen heeft hij ons van een hoop last weten te besparen.
  We gaan zeker vaker samenwerken en zou weerbewaking bij iedereen aanbevelen!

  - APEX Event Productions ()

  Reactie van Weerbewaking Nederland op deze review:

  Het was zeker even spannend Esteban! Top samenwerking en snel gehandeld!
  Zo kan ik APEX ook aan iedereen aanbevelen om mee samen te werken!

 • Weer topper

  In de voorbereiding van Veldtrip Festival zijn we in contact gekomen met Maickel van Weerbewaking Nederland. Erg prettig kunnen we het contact met Maickel noemen! Hij dacht mee met de mogelijke noodscenario's die we konden verwachten op het gebied van weersomstandigheden. Tijdens de opbouw heeft Maickel ons dagelijks op de hoogte gehouden van de weersverwachting van deze dagen en wat we zouden kunnen verwachten op de festivaldag, hierdoor konden wij ons goed hierop voorbereiden.
  Tijdens Veldtrip Festival was Maickel zelf aanwezig, dit was erg prettig, omdat Maickel ook kon aanschuiven bij het veiligheidsoverleg. Bij ons was geen sprake van noodweer, maar wel van extreem mooi weer, wat ook de nodige risico's met zich meebrengt.
  Naast de 'normale' weermetingen meet Maickel ook zonkracht en hadden wij de primeur om de nieuwe onweersmeter van Maickel te kunnen testen (gelukkig hebben we deze niet nodig gehad).
  Bij een volgende editie zullen we zeker weer gebruik maken van Maickel zijn diensten!
  Duco Nijp
  Veldtrip Festival

  - Veldtrip b.v. ()

  Reactie van Weerbewaking Nederland op deze review:

  Goed om te zien dat je tevreden bent met mijn manier van werken! Jullie festival was zeker geslaagd ook al was dit je eerste! Bij eventplanner.nl kun jeveel tips opdoen en andere diensten bekijken. Zeker een aanrader!

 • Weerstress verleden tijd!

  Vooraf al komen met een goed opgezet plan. Wij hoefden ons niet druk te maken als het om het weer ging. Ook met het onweer tijdens het festival dat savonds kwam opzetten was er geen enkel moment dat wij moesten stressen. Maickel kwam in de middag al met de kansen en vertelt precies wat er moet gebeuren. Hoeveel tijd we hebben en wat de intensiteit is. Een korte communicatie tussen OVD, beveiliging en hulpdiensten zorgden voor een vlekkeloze tijdelijke evacuatie. We kregen zelfs complimenten vanuit het publiek. Volgende keer is Weerbewaking Nederland wederom bij ons.

  - Stadhagenfestival ()

  Reactie van Weerbewaking Nederland op deze review:

  We hebben al weer een datum geboekt! Ik zie je dan weer!

Ontdek andere eventbedrijven en eventlocaties

Activiteiten Weerbewaking Nederland

Activiteitsregio's:
Limburg | Noord-Brabant | Noord-Holland | Overijssel | Drenthe | Utrecht | Zeeland | Zuid-Holland
Activiteiten:
Beveiligingsagenten
Trefwoorden:
veiligheid | weerbewaking evenementen | noodweer | weerbewaking | weerbewaking festival | storm