Weerbewaking Nederland

Weerbewaking Nederland

  • Baron de Selysstraat 12, 6223AM Maastricht, Nederland

Wat doen wij?

Weerbewaking Nederland is een nieuw concept dat je evenement voorziet in het bewaken en het monitoren van het weer op locatie. Weerbewaking Nederland heeft in de loop der jaren meerdere malen mogen fungeren als een extra dienst die de veiligheid van de bezoekers vergroot. Het weer laat steeds vaker zijn brute kracht zien in ons kleine land en er komen steeds meer evenementen bij. Om die extra service te bieden heeft Weerbewaking Nederland meer dan genoeg kennis vergaard over dit soort weertypen. Mede door studies te volgen over (extreem) weer. Maar het gaat verder dan alleen het slechte weer. Naast regen en onweer is wind ook een belangrijke factor voor bijvoorbeeld pyrotechniek, banners, doeken, vuurwerk etc. Ook de temperatuur mag men niet onderschatten. Weerbewaking is niet alleen belangrijk bij grote evenementen of festivals, er zijn tal van buitenactiviteiten waarbij onze diensten voor een schappelijke prijs aangevraagd kunnen worden.


Weerbewaking op Locatie

Het weer en buitenevenementen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Weerbewaking op locatie geeft gelijk inzicht in het weer. Met ons apparatuur en software kunnen wij alle weerfacetten in kaart brengen voor de organisatie. Wij maken gebruik van een internetonafhankelijke bliksemdetector waarbij we in staat zijn in straal van 300km om het evenement alle ontladingen kunnen waarnemen. Met een weerkundige op locatie kan er veel sneller geschakeld worden bij een weercalamiteit. Met 15 jaar ervaring op het veld als "stormchaser" en het opbouwen en afbreken van festivals en de brandweer heeft u het beste van alle werelden in huis.


Weerbewaking op afstand

Ook op afstand kunnen wij uw evenement in de gaten houden. Door middel van onze software kunnen we u voorzien van informatie. Door middel van telefonisch contact, via whatsapp en email houden we u en de organisatie op de hoogte wat komen gaat. Net als bij weerbewaking op locatie wordt u ruimschoots van te voren ingelicht zodat u eventueel al maatregelen kunt treffen. Ook geven we advies wat te doen bij bepaalde weersomstandigheden zoals een hittegolf of juist onderkoeling. Het enige naadeel is dat we wel iets minder nauwkeurig kunnen handelen omdat onze bron dan bestaat uit verkregen radarbeelden en we niet kunnen zien wat er gebeurd op de grond. Wil je echt nauwkeurige informatie kunnen wij op locatie het beste fungeren.


Verhuur weerstations

Een andere optie die we aanbieden is het verhuren van onze weerstations, deze weerstations kunnen als een hulpmiddel ingezet worden tijdens een evenement en beschikken standaard over wind, regen, temperatuur, zonkracht, uvstraling en nog veel meer. Onze weerstations zijn professioneel en zijn geeikt. Deze geven per seconde alle belangrijke weerdata. Wordt er een parameter overschreden krijgt u gelijk een melding. Dit kan op uw telefoon of per email.


Schadeonderzoek

Weerbewaking Nederland is ontstaan door vele jaren onderzoek met betrekking tot noodweer in ons land en onze grenslanden. In de volksmond heet dat stormchasen. Hoewel in ons land bijna geen grote tornado’s voorkomen als in Amerika, ondersteunen we toch diverse instanties met ons onderzoek. Samen met Wetteronline, xtremechasing en Vortex1 onderzoeken we de schade die veroorzaakt is door extreme weersomstandigheden. Wij kunnen namelijk precies zien met ons onderzoek of een tornado of een valwind de schade heeft veroorzaakt. Voor sommige verzekeringen is dit belangrijk omdat stormchade een breed begrip is. Wij kunnen dan het verschil perfect in kaart brengen.


Wat zijn de voordelen op locatie?

Het grote verschil is dat vanuit een weerkamer op afstand opereren de voorspelling minder nauwkeurig kan worden ingeschat. Men gebruikt de kennis en kunde verkregen via computers, radarsystemen en data. Vaak draaien er meerdere evenementen op dezelfde dag. Mocht het weer plotseling omslaan dan is men telefonisch slecht te bereiken vanwege talloze andere evenementen die bellen. Terwijl je heel snel een antwoord nodig hebt om de veiligheid van je bezoekers en organisatie te waarborgen.


Een lokale weerkundige en stormchaser op jouw evenement is dan de perfecte oplossing. Op deze manier kan er gelijk geschakeld worden tijdens een dreigende weersituatie. Indien zich zo’n situatie voordoet, krijgt de organisatie gedetailleerde informatie over het weer en kan er direct geschakeld worden met de organisatie, hulpdiensten en gemeente. Weerstress wordt op deze manier van je schouders gehaald. Zo kun jij je bezig houden met wat het belangrijkste is namelijk aandacht geven aan je sponsoren, artiesten en publiek.

Website van dit bedrijf nodig?

Log in om de website van dit bedrijf te bekijken. Registreren is helemaal gratis.

  • Een account is helemaal gratis
  • Je krijgt toegang tot exclusieve content
  • Je ontvangt onze tips, nieuws, ... in je mailbox

Is dit jouw bedrijf?

Is dit jouw bedrijf? Upgrade je bedrijfspagina en de link naar je website verschijnt bij al onze bezoekers.

  • Bedrijfspagina vanaf 20 euro per maand
  • TOP ranking in onze zoekmachine
  • Toegang tot reviews, vacatures plaatsen, ...

5 reviews over Weerbewaking Nederland - 10/10

Sam van den Brink
New|Strong Viking Group bv|

Praktische en meedenkende toppers!

Onze events vinden meerdere keren per jaar plaats. Voor al deze events hebben we een samenwerking met Weerbewaking Nederland. Zij geven ons vaste updates en in geval van kans op onweer of noodweer is het mogelijk een upgrade te boeken naar inzet op locatie, wat we inmiddels 5 keer nodig hebben gehad. De updates op afstand worden automatisch frequenter naarmate de kans op slecht weer ontstaat. Een praktische meedenkende insteek dus.
Bij de inzet op locatie springen ze in rustige tijden zelfs bij om de productie te ondersteunen! Super dus!
Ik kan Weerbewaking Nederland aanraden voor zowel kleine en grote events.

Like0 likes
Guus Guus Stevering
New|Intelligent Security|

Prettig samenwerken

Prettige samenwerking en ondersteuning op veel van onze evenementen. Naast het geven van data ook interpretatie van deze data en evenementgericht advies. Bij mogelijke (nood)situaties een gedegen, onafhankelijk en praktisch advies aan organisaties en diensten.

Reactie van Weerbewaking Nederland op deze review:

Guus, ik heb meerdere klussen mogen doen onder de vlag van Intelligent Security. Ik hoop dat je hier ook een account gaat aanmaken om je diensten aan te prijzen. Ik ben in ieder geval onder de indruk van jullie organisatie. Als het gaat om snel, accuraat en veilig handelen zijn jullie tot zover de beste waar ik mee heb samen mogen werken. Ik hoop dat we in de toekomst elkaar vaker nog kunnen versterken! Tot volgend seizoen!

Like1 like
Esteban Hofstede
New|APEX Event Productions|

Weerbewaking is top

Maickel van weerbewaking heeft ons erg goed geholpen tijdens de opbouw van ons evenement. er was een behoorlijk bliksem stroom die overvloog en met de bijtijds en gedetailleerde voorspellingen heeft hij ons van een hoop last weten te besparen.
We gaan zeker vaker samenwerken en zou weerbewaking bij iedereen aanbevelen!

Reactie van Weerbewaking Nederland op deze review:

Het was zeker even spannend Esteban! Top samenwerking en snel gehandeld!
Zo kan ik APEX ook aan iedereen aanbevelen om mee samen te werken!

Like1 like
Duco Nijp
New|Veldtrip b.v.|

Weer topper

In de voorbereiding van Veldtrip Festival zijn we in contact gekomen met Maickel van Weerbewaking Nederland. Erg prettig kunnen we het contact met Maickel noemen! Hij dacht mee met de mogelijke noodscenario's die we konden verwachten op het gebied van weersomstandigheden. Tijdens de opbouw heeft Maickel ons dagelijks op de hoogte gehouden van de weersverwachting van deze dagen en wat we zouden kunnen verwachten op de festivaldag, hierdoor konden wij ons goed hierop voorbereiden.
Tijdens Veldtrip Festival was Maickel zelf aanwezig, dit was erg prettig, omdat Maickel ook kon aanschuiven bij het veiligheidsoverleg. Bij ons was geen sprake van noodweer, maar wel van extreem mooi weer, wat ook de nodige risico's met zich meebrengt.
Naast de 'normale' weermetingen meet Maickel ook zonkracht en hadden wij de primeur om de nieuwe onweersmeter van Maickel te kunnen testen (gelukkig hebben we deze niet nodig gehad).
Bij een volgende editie zullen we zeker weer gebruik maken van Maickel zijn diensten!
Duco Nijp
Veldtrip Festival

Reactie van Weerbewaking Nederland op deze review:

Goed om te zien dat je tevreden bent met mijn manier van werken! Jullie festival was zeker geslaagd ook al was dit je eerste! Bij eventplanner.nl kun jeveel tips opdoen en andere diensten bekijken. Zeker een aanrader!

Like1 like
Patrick van den Hertog
New|Stadhagenfestival|

Weerstress verleden tijd!

Vooraf al komen met een goed opgezet plan. Wij hoefden ons niet druk te maken als het om het weer ging. Ook met het onweer tijdens het festival dat savonds kwam opzetten was er geen enkel moment dat wij moesten stressen. Maickel kwam in de middag al met de kansen en vertelt precies wat er moet gebeuren. Hoeveel tijd we hebben en wat de intensiteit is. Een korte communicatie tussen OVD, beveiliging en hulpdiensten zorgden voor een vlekkeloze tijdelijke evacuatie. We kregen zelfs complimenten vanuit het publiek. Volgende keer is Weerbewaking Nederland wederom bij ons.

Reactie van Weerbewaking Nederland op deze review:

We hebben al weer een datum geboekt! Ik zie je dan weer!

Like0 likes

Ontdek andere eventbedrijven en eventlocaties

Activiteiten Weerbewaking Nederland

Activiteitsregio's:
Limburg | Noord-Brabant | Noord-Holland | Overijssel | Drenthe | Utrecht | Zeeland | Zuid-Holland | Netherlands
Activiteiten:
Beveiligingsagenten
Trefwoorden:
veiligheid | outdoor support | noodweer | bliksem | maatregelen noodweer | neerslag | weerbeheer | hitteplan | weerbewaking festivals | weerbewaking | noodweer scenario | storm | onweer | weersverwachting | bliksemregistratie | calamiteitenplan