Anima Vinctum vzw

Anima Vinctum vzw

Anima Vinctum vzw
  • Kloosterstraat 52 / B1, 2000 Antwerpen, België

ANIMA VINCTUM VZW - MUZIEKKUNST VOOR DANS & THEATER

 

“Zielsgebonden, zielsverwant”, dat zegt het Latijns vertaalwoordenboek. Wat doet vermoeden dat dit professioneel kunstengezelschap niet vrijblijvend het publiek aanspreekt of entertaint. Theater met een ziel.

 

Anima Vinctum is niet aan zijn proefstuk. Na een langdurige, bedachtzame zwangerschap volgde in 2014 de geboorte. De ambitie was duidelijk: geen repertoiretheater maar zorgvuldig opgebouwde, handmade producties: Prometheus, No Love, Hendrik IV, Closed World, Het Archetype, Closed Worlds, Mond Vol Perceptie.

 

Telkens een verrassend en beklijvend magnum opus. Totaalspektakel met een rijke diversiteit van kunstvormen: fysiek theater, tekst en poëzie, dans en bewegingskunst, muziek –met een stevige opwaardering van het klassieke genre-, beeldende kunst, video art. Stuk voor stuk complementair en elkaar ondersteunend in de pipeline naar een krachtige boodschap. Anders, maar niet zomaar experimenteel, want minutieus doordacht en detaillistisch.

 

De kenners refereren aan Grotowski, Stanislavski, Artaud, Becket, Ionesco, Handtke, theatervernieuwers die doordrongen tot de essentie van de dramatische actie. Die begon ooit in de Griekse theaters, 25 eeuwen geleden. De bezoekers beleefden, herkenden, kregen ideeën en controverses aangereikt. Een emotionele en mentale confrontatie, een katharsis of loutering vaak, ondanks de sobere middelen die de theatermakers hanteerden. Zowel volksmensen als filosofen verrijkten zich dankzij de uitbeelding van kernwaarden, diepmenselijke karakteristieken en ontsporende gedragingen.

 

Humor was vaak nabij. Zo ook in de voorstellingen van Anima Vinctum. Van knipoog tot
knotsgekke dialoog. Visuele hoogstandjes, absurde situaties. Ook die als integrerend deel van de onderliggende morele stroom die overvloeit naar de toeschouwers.

 

Verandering, anders leren zien en voelen, daarop mikt de gedreven crew van Anima Vinctum. Professionals werken mee omwille van de openheid, de groei, de grenzeloosheid, de echtheid, de verrijking, de passie. Subsidies en honoraria zijn onbestaande. Ervaringsgericht ontwikkelt elke productie zich tot een gepolijste parel. Anima Vinctum maakte al furore in de theaterwereld, maar wil blijven groeien. Stilstaan is achteruitgaan. Dit kunstengezelschap stort zich telkens op een nieuwe uitdaging, een nooit verkende thematiek, de raffinage van vorm en inhoud en de onderlinge afstemming van beide.

 

 

ARTISTIEKE MISSIE & INSPIRATIE

Anima Vinctum integreert bekende en nieuwe podiumkunsten. De meest diverse artistieke uitingen worden verweven. Zo ontwikkelt het gezelschap een totaal nieuwe creatieve taal in de theaterwereld. De medewerkers schuwen risico’s niet en stellen alles in het werk om een coherent artistiek idee tot leven te wekken.

 

Ze beseffen ten volle dat ze deel uitmaken van een cultuurtraditie met een bijhorende geschiedenis en een onvermijdelijke context. Toch willen ze hun eigen en eigenzinnige artistieke visie tonen aan de maatschappij. Ze streven naar vernieuwing, in hun thematische keuze en in de manier waarop ze vorm geven aan een multidisciplinaire podiumkunst.

 

Anima Vinctum wil door middel van ingenieuze laboratoriumexperimenten ontdekken, bijleren en een heel eigen creatieve taal ontwikkelen. De weg van artistieke en intellectuele ontplooiing is in feite oneindig en onvoorspelbaar. Anima Vinctum bewandelt een weg die vrijwel onbekend is, maar die het met veel vertrouwen en energie inslaat. Open, onbevangen, maar kritisch kijkend naar de maatschappij om ons heen.

Website van dit bedrijf nodig?

Log in om de website van dit bedrijf te bekijken. Registreren is helemaal gratis.

  • Een account is helemaal gratis
  • Je krijgt toegang tot exclusieve content
  • Je ontvangt onze tips, nieuws, ... in je mailbox

Is dit jouw bedrijf?

Is dit jouw bedrijf? Upgrade je bedrijfspagina en de link naar je website verschijnt bij al onze bezoekers.

  • Bedrijfspagina vanaf 20 euro per maand
  • TOP ranking in onze zoekmachine
  • Toegang tot reviews, vacatures plaatsen, ...

Reviews over Anima Vinctum vzw

Er zijn (nog) geen reviews over Anima Vinctum vzw. Ben jij de eerste die er één deelt?

Schrijf als eerste een review
EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Ontdek andere eventbedrijven en eventlocaties

Oud Hollands Entertainment / Fun & Party Match

Oud Hollands Entertainment / Fun & Party Match

Wij zijn een expert in Oud Hollands Entertainment. Het succes van uw bedrijfsfeest, bedrijfsreceptie, open dag of personeelsfeest versterkt de image van uw bedrijf!

Walkies4Events - W4E bvba

Walkies4Events - W4E bvba

Verhuur en verkoop van walkie talkies en radiocommunicatie op maat.

LEDschermaanhangwagens

LEDschermaanhangwagens

De specialist op het gebied van (mobiele) LED-scherm oplossingen. Als u op zoek bent naar een (mobiel) LED-scherm dan bent u hier op het juiste adres. Wij kunnen met recht zeggen dat we een ruim assortiment aan mobiele LED-schermen hebben.

Femat

Femat

Bij Femat vind je stijlvolle en praktische feestmaterialen die je feest een eigentijds karakter geven. Van stoelen tot bars en van nappen tot bestek: jij kiest zelf welke artikelen je nodig hebt om het gedroomde feest te creëren.

Activiteiten Anima Vinctum vzw

Activiteitsregio's:
Antwerpen | Belgium
Activiteiten:
Dansers
Trefwoorden:
theater antwerpen | theater | dansvoorstelling | dans | fysiek theater | toneel | podiumkunsten | dansvoorstellingen | theatervoorstellingen | bewegingstheater | muziektheater | theatervoorstelling