Op tijdreis naar de Brugse middeleeuwen

Bracht je al eens een bezoekje aan het Historium, de meest bezochte toeristische attractie op de Markt van Brugge? In het Historium stap je terug in de tijd, naar de Brugse middeleeuwen. Je kunt er op verschillende manieren zien hoe Brugge bruiste tijdens de Gouden Eeuw, aan de hand van nieuwe en vooruitstrevende technologieën. Enkele recente aanvullingen op het Historium-concept maken de beleving compleet. Een niet te missen uitstap voor het hele gezin!

 

Historium Story

In de Historium Story volg je het verhaal van Jan van Eyck’s leerjongen Jacob (gebaseerd op het schilderij 'Madonna met kanunnik Joris van der Paele'). Met een audiogids wandel je door de wonderlijke attractie waar in zeven themakamers met decors, film en speciale effecten de belangrijkste plaatsen uit de Brugse Middeleeuwen tot leven worden gebracht.

 

Historium Virtual Reality

Met de Historium Virtual Reality gaat het Historium nog een stap verder en brengt het je virtueel terug naar het jaar 1435. Hiervoor werd Brugge uit die tijd digitaal nagemaakt. Je vaart er virtueel de haven binnen in een boot, ziet er de Waterhalle en het Belfort van toen en vliegt van de Markt naar de vroegere Sint-Donaaskerk. De Historium Virtual Reality is een schot in de roos bij jong en oud, het is een wonderlijke beleving met innovatieve technologieën van de hoogste kwaliteit (virtual reality met handtracking systeem), wat het Historium uniek maakt in de toeristische en museale sector. Met ondertussen al 16 VR-cabines in 10 verschillende talen, kan het Historium ook de grote vraag van binnen-en buitenlandse scholen en groepen beantwoorden. Een ervaring die je voelt tot in de toppen van je tenen!

 

Interactieve tentoonstelling

De Historium Exhibition is de interactieve tentoonstelling met informatie over Brugge als bloeiende handelsstad tijdens de Gouden Eeuw (15e eeuw), toen de haven nog in het centrum van Brugge was en op de plaats van het Historium de Waterhalle stond, de centrale opslagplaats voor de scheepvaart. Je leert er ook over de Brugse middeleeuwse gebruiken en geniet van het prachtig panoramisch uitzicht op de Markt en het Belfort.

 

Family Trail

Kom je met het gezin naar het Historium? Dan kun je plezier beleven met de Family Trail, een familieparcours met knotsgekke doe-en zoekopdrachten, geur- en voelkisten en digitale quiz. Een uiltje neemt jullie mee op sleeptouw om enkele Historium mysteries op te lossen.

 

Duvelorium Grand Beer Café

Als afsluiter kun je even tot rust komen in het Duvelorium Grand Beer Café, een Duvel thema-café, en proeven van de beste Belgische bieren in een originele setting.

 

Het Historium is elke dag open van 10u tot 18u, ook op zon- en feestdagen. 

Website van dit bedrijf nodig?

Log in om de website van dit bedrijf te bekijken. Registreren is helemaal gratis.

  • Een account is helemaal gratis
  • Je krijgt toegang tot exclusieve content
  • Je ontvangt onze tips, nieuws, ... in je mailbox

Is dit jouw bedrijf?

Is dit jouw bedrijf? Upgrade je bedrijfspagina en de link naar je website verschijnt bij al onze bezoekers.

  • Bedrijfspagina vanaf 20 euro per maand
  • TOP ranking in onze zoekmachine
  • Toegang tot reviews, vacatures plaatsen, ...

Reviews over Historium nv

Er zijn (nog) geen reviews over Historium nv. Ben jij de eerste die er één deelt?

Wees de eerste die een recensie schrijft
EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Ontdek andere eventbedrijven en eventlocaties

Strandzuid

Strandzuid

Hè fijn, de zonnestralen van Strandzuid hebben de ijspegels van Zuidpool weer doen smelten! De winter was mooi, maar zodra de eerste zonnestralen zich laten zien voelen we ze weer...

De Broodfabriek

De Broodfabriek

De Broodfabriek Expo & Eventcenter is een verrassende aangeklede industriële evenement-, congres,- en beurslocatie met een uitstekende bereikbaarheid in de Randstad.

Go Live

Go Live

Hybride events zijn evenementen waarbij een ‘live’ element gecombineerd wordt met een offline experience. Of het nu om een congres, een teambuilding, een personeelsfeest, ... we willen ervoor zorgen dat uw gasten niet puur naar een scherm zitten kijken...

De Casteleer

De Casteleer

Vieren is een vak en bij De Casteleer weten ze goed hoe dat moet! Ze zorgen ervoor dat de gasten hun passie voor vieren kunnen zien, proeven en voelen. Doordat alle zintuigen worden geprikkeld, creëren ze een totaalbeleving.

Kenmerken Historium nv

Wifi

gratis 

Aantal personen

1 - 200 

Bereikbaarheid

auto 

openbaar vervoer 

parking - betalend 

Omgeving

stad (centrum) 

Catering locatie

vaste cateraar(s) 

Faciliteiten

airco 

geluidsinstallatie 

projectie 

Activiteiten Historium nv

Activiteitsregio's:
West-Vlaanderen | België
Activiteiten:
Evenementenlocatie huren in Brugge | Evenementenlocatie huren | Teambuilding en bedrijfsuitjes
Trefwoorden:
eventlocatie brugge | eventlocatie | brugge | incentive | historische locatie