Historium nv

Historium nv

Op tijdreis naar de Brugse middeleeuwen

Bracht je al eens een bezoekje aan het Historium, de meest bezochte toeristische attractie op de Markt van Brugge? In het Historium stap je terug in de tijd, naar de Brugse middeleeuwen. Je kunt er op verschillende manieren zien hoe Brugge bruiste tijdens de Gouden Eeuw, aan de hand van nieuwe en vooruitstrevende technologieën. Enkele recente aanvullingen op het Historium-concept maken de beleving compleet. Een niet te missen uitstap voor het hele gezin!

 

Historium Story

In de Historium Story volg je het verhaal van Jan van Eyck’s leerjongen Jacob (gebaseerd op het schilderij 'Madonna met kanunnik Joris van der Paele'). Met een audiogids wandel je door de wonderlijke attractie waar in zeven themakamers met decors, film en speciale effecten de belangrijkste plaatsen uit de Brugse Middeleeuwen tot leven worden gebracht.

 

Historium Virtual Reality

Met de Historium Virtual Reality gaat het Historium nog een stap verder en brengt het je virtueel terug naar het jaar 1435. Hiervoor werd Brugge uit die tijd digitaal nagemaakt. Je vaart er virtueel de haven binnen in een boot, ziet er de Waterhalle en het Belfort van toen en vliegt van de Markt naar de vroegere Sint-Donaaskerk. De Historium Virtual Reality is een schot in de roos bij jong en oud, het is een wonderlijke beleving met innovatieve technologieën van de hoogste kwaliteit (virtual reality met handtracking systeem), wat het Historium uniek maakt in de toeristische en museale sector. Met ondertussen al 16 VR-cabines in 10 verschillende talen, kan het Historium ook de grote vraag van binnen-en buitenlandse scholen en groepen beantwoorden. Een ervaring die je voelt tot in de toppen van je tenen!

 

Interactieve tentoonstelling

De Historium Exhibition is de interactieve tentoonstelling met informatie over Brugge als bloeiende handelsstad tijdens de Gouden Eeuw (15e eeuw), toen de haven nog in het centrum van Brugge was en op de plaats van het Historium de Waterhalle stond, de centrale opslagplaats voor de scheepvaart. Je leert er ook over de Brugse middeleeuwse gebruiken en geniet van het prachtig panoramisch uitzicht op de Markt en het Belfort.

 

Family Trail

Kom je met het gezin naar het Historium? Dan kun je plezier beleven met de Family Trail, een familieparcours met knotsgekke doe-en zoekopdrachten, geur- en voelkisten en digitale quiz. Een uiltje neemt jullie mee op sleeptouw om enkele Historium mysteries op te lossen.

 

Duvelorium Grand Beer Café

Als afsluiter kun je even tot rust komen in het Duvelorium Grand Beer Café, een Duvel thema-café, en proeven van de beste Belgische bieren in een originele setting.

 

Het Historium is elke dag open van 10u tot 18u, ook op zon- en feestdagen. 

Website van dit bedrijf nodig?

Log in om de website van dit bedrijf te bekijken. Registreren is helemaal gratis.

Registreer gratis

Is dit jouw bedrijf?

Is dit jouw bedrijf? Upgrade je bedrijfspagina en de link naar je website verschijnt bij al onze bezoekers.

Upgrade bedrijfspagina

Reviews over Historium nv

Er zijn (nog) geen reviews over Historium nv. Ben jij de eerste die er één deelt?

Schrijf als eerste een review

Ontdek andere eventbedrijven en eventlocaties

Kenmerken Historium nv

Wifi
gratis 
Aantal personen
1 - 200 
Bereikbaarheid
auto 
openbaar vervoer 
parking - betalend 
Omgeving
stad (centrum) 
Catering locatie
vaste cateraar(s) 
Faciliteiten
airco 
geluidsinstallatie 
projectie