Shopping Stadsfeestzaal

Shopping Stadsfeestzaal

 • Kolveniersstraat 7, 2000 Antwerpen, België

De Stadsfeestzaal: parel aan de Antwerpse kroon

De beroemde Stadsfeestzaal van Antwerpen heeft al een bewogen geschiedenis achter de rug. Vandaag is het de plek waar 6,5 miljoen mensen genieten van een unieke shoppingervaring, in een prachtig gerestaureerde omgeving die luxueuze grootsheid ademt. Maar oorspronkelijk deed het gebouw dienst als een grote feest- en tentoonstellingszaal.


Elke Antwerpenaar heeft mooie herinneringen aan de Stadsfeestzaal. De talloze tentoonstellingen, beurzen, bals, schoolfeesten en sinterklaasbezoeken zijn in het collectieve geheugen van de stad gegrift.


Feestelijke opening


De bouw van de Stadsfeestzaal startte aan het einde van de 19de eeuw. Stadsbouwmeester Alexis Van Mechelen creëerde het monumentale pand, dat 8 jaar én 400.000 Belgische frank later feestelijk werd ingehuldigd. Op 8 februari 1908 opende de Stadsfeestzaal haar deuren. In 1983 werd het gebouw officieel erkend als monument.


De ligging in het hartje van de Antwerpse binnenstad – pal in het midden van de Meir – maakte van de stadsfeestzaal een uniek bouwwerk. De rijke bouwkunst van dit grootse etablissement sprak vanaf dag één tot de verbeelding van inwoners en bezoekers van de koekenstad.

De tand des tijds


Doorheen de jaren eiste de tijd haar tol. Het gebouw raakte verouderd door het intensieve gebruik en moeizame onderhoud. In 2000 sloot de stad Antwerpen een overeenkomst met Multi Development om de stadsfeestzaal nieuw leven in te blazen. Dat kaderde in een grote revitalisatie van het Antwerpse winkelcircuit.


Dat verliep echter niet zonder slag of stoot. In december van 2000 vernielde een hevige brand de hele stadsfeestzaal. Enkel de monumentale trappen, de historische gevel en de stalen dakconstructie bleven overeind. Een lang traject van vergunningaanvragen vertraagde de heropleving van het pand.

Een nieuw leven voor een oud monument


In 2004 scheen er plots licht aan het einde van de tunnel. Multi Development verwierf het project voor de herbestemming van de Stadsfeestzaal en ging meteen aan de slag. Wat volgde was een knap staaltje van planning, visie, vakmanschap en intensieve arbeid.

Wist je dat…

 • … meer dan 2.000 vrachtwagens met aarde af en aan werden gevoerd bij de restauratie?
 • … er zelfs walvisbotten werden aangetroffen in de gewelven van de stadsfeestzaal?
 • … de totale restauratie maar liefst 3 jaar in beslag nam?
 • … het schilderen van de bladgouden ornamenten een monnikenwerk was dat 1,5 jaar lang duurde?


Een nieuw tijdperk

In oktober 2007 was het eindelijk zo ver. De vernieuwde, glorieuze Shopping Stadsfeestzaal opende haar deuren voor het publiek. Het vormde het sluitstuk van een integraal winkelcircuit in de binnenstad. Met kwaliteitsvolle woongelegenheden en een flinke uitbreiding van de parkeergelegenheid erbovenop.


Tot op vandaag is Shopping Stadsfeestzaal een glinsterend baken in het hart van de stad. Een royaal monument waar elke Antwerpenaar terecht trots op is.

Website van dit bedrijf nodig?

Log in om de website van dit bedrijf te bekijken. Registreren is helemaal gratis.

 • Een account is helemaal gratis
 • Je krijgt toegang tot exclusieve content
 • Je ontvangt onze tips, nieuws, ... in je mailbox

Is dit jouw bedrijf?

Is dit jouw bedrijf? Upgrade je bedrijfspagina en de link naar je website verschijnt bij al onze bezoekers.

 • Bedrijfspagina vanaf 20 euro per maand
 • TOP ranking in onze zoekmachine
 • Toegang tot reviews, vacatures plaatsen, ...

Reviews over Shopping Stadsfeestzaal

Er zijn (nog) geen reviews over Shopping Stadsfeestzaal. Ben jij de eerste die er één deelt?

Schrijf als eerste een review
EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Ontdek andere eventbedrijven en eventlocaties

Kortrijk XPO bv

Kortrijk XPO bv

Met 40000m² goed uitgeruste hallen oppervlakte, is Kortrijk Xpo de ideale locatie voor je event. Van een persvoorstelling tot een personeelsfeest, van een publieksevenement tot een vakbeurs, alles kan!

Docks Dome

Docks Dome

Located on the roof of the shopping district Docks Bruxsel, the exceptional venue completely revolutionizes the approach of events. Its atmosphere is favorable to moments of fun and conviviality.

Oogsttafel

Oogsttafel

Een prachtig veld in Emblem ontpopt zich als eventlocatie! Sofie en Gerald ontvangen jullie bij Oogsttafel, op het veld van 2 bioboeren.

Zilte Zoen

Zilte Zoen

De Zilte Zoen biedt u de perfecte combinatie van een top locatie. En misschien wel een van de mooiste feestlocaties dat ons land bezit.

Kenmerken Shopping Stadsfeestzaal

Wifi

gratis 

Aantal personen

1 - 400 

Bereikbaarheid

auto 

openbaar vervoer 

parking - betalend 

Omgeving

stad (centrum) 

Catering locatie

vrij van catering 

interne catering 

Faciliteiten

airco 

geluidsinstallatie 

projectie 

Activiteiten Shopping Stadsfeestzaal

Activiteitsregio's:
Antwerpen | België
Activiteiten:
Feestzaal huren in Antwerpen | Feestzaal huren | Evenementenlocatie huren in Antwerpen | Evenementenlocatie huren